Pół elektryki padło na mrozie - HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Było to tak. Wczoraj jeździłem autem, było wszystko ok. Dziś odpalam i co prawda silnik odpalił, ale cały czas świeciły się kontrolki od ABSu, poduszki i pomarańczowa kontrolka silnika (tak, jak wtedy, kiedy jest przekręcony kluczyk, ale silnik jeszcze nie chodzi). Żeby nie było za prosto, to nie świeciły mi się przednie światła (mijania i długie), na komputerze pojawił się stosowny ku temu komunikat. Poza tym przygasało podświetlenie komputera i szwankował prędkościomierz.
Omę będę chciał odstawić do elektryka, ale zanim to zrobię chciałbym poznać Wasze opinie. Może ktoś miał coś takiego i wie jak samodzielnie załatwić sprawę.

ps. W takim stanie przejechałem kilka kilometrów (sama jazda i praca silnika jak najbardziej ok),silnik się rozgrzał. Następnie zgasiłem auto, odpaliłem po kilku minutach i... to samo

Najdobitniejszy przyklad zamarzania elektrolitu w celach.
Dodatkowo, przewody sa juz chyba stare i traca swoje wlasciwosci nadprzewodenia. To wszystko jest powodem twoich problemow...

Z bieguna polnocnego, pozdrawia
Vino

... no nie wiem...
Oma odpala bez żadnego problemu.

Ja też miałem podobne problemy i pomogło przeczyszczenie zarówno masy silnika, jak i kabli przy akumulatorze (więc tak jak mówił Vino), więc najtańszym sposobem zacznij od tego, bo akumulator jest niedoładowany!!!

byłem u znajomyh elektryków na Przasnyskiej. Diagnoza: poszedł regulator napięcia, który uszkodził pół deski rozdzielczej, przepalił przednie żarówki i nie wiadomo na razie co jeszcze. Jak na razie 400 pln w plecy.
KURRRRWWWW.......

Cytat:
2006-01-23 12:14:03, silent pisze:
byłem u znajomyh elektryków na Przasnyskiej. Diagnoza: poszedł regulator napięcia, który uszkodził pół deski rozdzielczej, przepalił przednie żarówki i nie wiadomo na razie co jeszcze. Jak na razie 400 pln w plecy. KURRRRWWWW.......

nie przejmuj sie miałem identyczną sytuacje dwa lata temu a po tych mrozaxh też zauważyłem że mi na zimnym silniku musi napięcie szaleć . a co do twojej usterki to mi jeszcze przepaliło całe popświetlenie climatronika
koszt generalnej naprawy alternatora plus wumiany żarówek 600 pln