Akumulator-Toyota ave 99r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ,mam pytanie ,prawdopodobnie padl mi akuku,musze go naladowac a wiec musze wymontowac i naladowac.Co sie stanie z tzw pamiecia czy po zamontowaniu naladowanego akuku nie bedzie niespodzianek?Pozdrawiam

Cytat:
2006-01-22 23:02:08, poldek355 pisze:
Witam ,mam pytanie ,prawdopodobnie padl mi akuku,musze go naladowac a wiec musze wymontowac i naladowac.Co sie stanie z tzw pamiecia czy po zamontowaniu naladowanego akuku nie bedzie niespodzianek?Pozdrawiam

Nie wiem co to jest tzw. pamięć, ale dzisiaj wyjmowałem stary akumulator i zakładałem nowy.
Wyjęcie akumulatora z mojej Avensis rocznik 99 spowodowało:
- skasowaniem dziennego licznika kilometrów
- zresetowaniem zegara czyli zaczął liczyć czas od 12:00
- rozprogramowanie radia.

Pozdrawiam
Grzesiek

[ wiadomość edytowana przez: gwp dnia 2006-01-23 13:00:03 ]

Grzesiek na bank jeszcze masz rozprogramowane szyby jeśli masz elektryczne. Chodzi o automat podnoszenia lub otwierania.

a co sadzicie o podlaczeniu innego akuku w gniazdo zapalniczki?podczas demontazu akuku z komory silnika?

Cytat:
2006-01-23 13:39:26, Kryspin pisze:
Grzesiek na bank jeszcze masz rozprogramowane szyby jeśli masz elektryczne. Chodzi o automat podnoszenia lub otwierania.

Niestety nie mogę powiedzieć NIE
Nie zdawałem sobie z tego sprawy.
Jak to się objawia?
Jak to zaprogramować z powrotem??

Z pozdrowieniami
Grzesiek

Cytat:
a co sadzicie o podlaczeniu innego akuku w gniazdo zapalniczki?podczas demontazu akuku z komory silnika?

teoretycznie nie powinno łączyc się równolegle źródeł prądu (rozładowanie rezystancją wewnętrzną) ale zrobiłem to i nic sie nie rozprogramowało, a oto chyba chodzi.