Kopułka zapłonu PILNIE POMOCY :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Niedosc ze dopiero co kupilem autko a juz je zepsolem
Dzis nie odpalal wiec zajechalem aku potem mowie sprawdze siwece wyciagam kable i zdziwko 2 z 4 zostaly mi wreku reszta na swiecach urwane kable . Oczywiscie jako laik kupilem nie przewody WN - 56zł

I teraz najlepsze zamiast wymieniac po kolei to odlaczylem wszytko co bylo i zaczolem podlanczac poczym dowiedzialem sie ze to sie podlancza w odpowiedniej kolejnosci.

Czy ktos mi powie jak mam to podlaczyc aby bylo dobrze ??

Prosze o pomoc, postawie browca jak co

Jezeli masz jeszcze taka biala naklejke na kopulce to poczynajac od naklejki zgodnie z ruchem wskazowek zegara podlaczasz przewody 1-2-4-3 i w srodek idzie przewod do cewki.

Cytat:
2006-01-23 22:16:09, soop pisze:
Jezeli masz jeszcze taka biala naklejke na kopulce to poczynajac od naklejki zgodnie z ruchem wskazowek zegara podlaczasz przewody 1-2-4-3 i w srodek idzie przewod do cewki.

Mam taka duza naklejke tylko patrzac od przodu to ktory to pierwszy ten blizej mnie czy blizej szyby jesli mozna wiedziec. Albo bede kombinowac

Wkazdym razie wielkie dzieki za naprowadzenie.

http://zawodowa.republika.pl/silnik18.jpg

Z tego co pamietam i tutaj widze, to jedynka idzie powyzej naklejki. Powodzenia!

Ps. Aha...to co pisalem to do 1.8/2.0 sie tyczy...... ale prawdopodobnie w 1.5 bedzie podobnie.

[ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2006-01-24 11:12:48 ]

w 1,5 zapłon idzie 1-3-4-2

Dzieki za pomoc kabelki juz na swoim miejscu niestety chyba zamrzlo paliwo bo kreci i zachowuje sie taj jak przed wymiana czyli tak jakby wlasnie paliwo zamrazlo no nic czekam do lata