MotoNews.pl

Nie moge otworzyc maski :( pomozcie :(:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka
zablokowała mi sie maska na tym głownym takim bolcu po srodku
efekt jest taki jakby pekła linka, poprostu ta raczka od otwierania lata luzno bardzo , ale raczej nie pekła bo nie moge jej wyciagnac od strony kabiny
co tam mogło sie zablokowac ? i czy jest jakis sposob zeby tam dojsc od strony kanału np ? jak to odblokowac, probowałem ciagnac maske do gory z całej siły - nic, myslałem ze zamarzło cos, grzełam farelka kilka godzin - nic nie mam juz planu a mam nowy aku i chciałem wymienic a tu taki zonk pomocy moze mielsicie podobny przypadek albo wiecie jak temu zarazdzic

AA dodam ze probowałem opcji opisanyc w pewnym wątku na grupie ze docisnac, pociagnac a jednoczenie ciagnac za linke itd
nie ma rezultatu
a dojscia od spodu nie ma i nie wiem jak to mozna zrobic długim pretem tak jak ktos to opisał
tam nie ma NIC wolnego zeby wsadzic cos pomiedzy chłodnice a przedni pas

[ wiadomość edytowana przez: oliwek dnia 2006-01-24 09:53:12 ]

musisz delikatnie (nie lamiac)zdjac grila i bedziesz mug ja otworzyc bez problemu srobokretem.ciagnac za sprezyne zabespeczajaca.Powodzenia

i tak własnie zrobiłem
grill zdjety maska otwarta linka spadła poprostu z mocowania
Pozdrawiam i dzieki

Aha, bywa jeszcze inaczej - czasami maska przymarza i po otwarciu nie odskakuje - efekt:cały czas jest zamknięta. Wystarczy ją docisnąć przed otwarciem i pomaga.