Czy to reduktor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
ostatnio moja carinka licho jeżdzi na gazie silnik 3-sfe instalacja brc 2 gen. silnik na fazie nie wchodzi dobrze na obroty pow. 4 tyś obr. nie idzie i mech. od gazu mówi że to reduktor ma przejechane 40tyś czy to możliwe

watpie u mnie w samochodzie przejechal 8 lat i ponad 500tys km wiec raczej to kwestia regulacji, no chyba ze ten reduktor jakis lipny i malo znanej firmy

redukor jest brc 100kw ma dwa lata,wcześniej było ok.ostanio nie wkręca się no wysokie obr. wolne obr.itd jest ok. regulacja składu mieszanki itd. nic nie dała

A filterek gazu? Jak dawno wymieniany, jeśli wogóle.

Auto po przeglądzie filtr nowy problemy zaczęły się przy tych mrozach

Cytat:
2006-01-24 14:41:48, jareksobota pisze:
Auto po przeglądzie filtr nowy problemy zaczęły się przy tych mrozach

dogoadaj sie z gazownia ze przetestujesz np przez kilka dni ten reduktor i jesli bedize ok to go bierzesz jesli nie to przyczyny trzeba szukac gdzie indziej, jakby sie nie chcieli dogadac jedz do innych bo to tylko kwestia podejscia do klienta

tak cza będzie zrobić dzięki za pomoc jutro jestem umówiony na sprawdzenie

U mnie ten sam problem.Moja instalka ma 10tys.km a auto te same co u autora wątku.
Mam reduktor Lovato najprostszy model(na początku chodziło dobrze),komp. autronic al700,mikser 32mm i jak temp.spadła poniżej zera,to silnik nieumie przekroczyć 5 tyś.obr,bo dźwięk ma jakby go kto zarzynał i niechce sie wkręcać.
Raz na 10 prób dokręcenia go do 6 tyś.obr dojdzie do nich jakoś powoli,a ma zapylać,to zdrowe 2.0,zdrowe autentiko..

Czy to moze być wina gazu?? Czu trzeba koniecznie wyjeździć do końca ,bo na dnie butli moze być jakaś woda?
Ja wyjechałem tak ,ze zostało 4 litry okazało się i zatankowałem juz na innej stacji i dalej muł.
Do 4.5 tys.obr jedzie,ale powyżej dzieją sie cuda.Wolne obroty przeważnie też ok.Regulacja nic niedała,wszystko podobno jest ok ,a niejest.

Jak przełącze na bene ,to mimo tego dwukrotnego zwęzenia powietrza przez mikser zapiernicza na wysokich obrotach jak rakieta w porównaniu do lpg.
Czy moze zawieszać się silniczek krokowy?

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2006-01-24 17:51:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2006-01-24 17:52:04 ]

Jestem już po wizycie u gazowników jak się okazało zamarznięty był zawór przy butli został rozgrzany i jest ok. Faworyt a u Ciebie
tak ostanio z tym gazem czy już wcześniej tak miałeś bo jak usłyszałem dzisiaj u mechów od gazu to zimą częsta przypadłość

Jade do gaziaży w piatek rano i się okaże.Dobrze ,ze napisałeś ,ze to ten zawór moze być ,zwróce na to uwage ,chociaż w te tempetratury jakie panują obecnie na dworze ,nawet minus 20 stopni,to niewiem,czy przez to ,ze parownik niejest dobrze ogrzany cieczą takie problemy niewystępują. A ten zawór skoro Ci odmrozili,to chyba mozę zamarznąć ponownie ,więc niewiem.

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2006-01-25 15:58:14 ]