MotoNews.pl

Czerwony kolor BMW

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Jestem posiadaczem czerwonego E30 i mam problem związany z kolorem. Chodzi o to, że czerwony staje sie jakby matowy z lekkim białym nalotem. Probowalem po umyciu stosowac paste TEMPO i owszem rezultat byl widoczny. Jednak samochod błyszczal tylko przez jakis okres a potem znowu pojawił się biały nalot. NIe chce za często stosować polerki bo ponoc niszcze lakier, ale chce zeby autko ladnie wygladalo
Pytalem znajomych i ponoc taki jest urok czerwonego koloru auta ale musi byc jakis na to sposób??
Pozdrawiam

ee no zatkalo mnie... jak by wszystkie czerwone auta tak mialy to nikt by ich niekupil... albo to ze starosci albo ktos go keidys prysnął tandetnym lakierem, sprubuj zrobic polerke taką fachową.....

chyba mialem cos podobnego ale z golfem jedynka ale tam raczej wiek wchodzil w gre a nie kolor choc kolor tez byl czerwony
apropo czerwonego to luknij w moj profil/fotki jaka mialem e30 przed... polecam taki zabieg

Cytat:
2006-01-24 22:41:49, tomFet pisze:
Witam! Jestem posiadaczem czerwonego E30 i mam problem związany z kolorem. Chodzi o to, że czerwony staje sie jakby matowy z lekkim białym nalotem. Probowalem po umyciu stosowac paste TEMPO i owszem rezultat byl widoczny. Jednak samochod błyszczal tylko przez jakis okres a potem znowu pojawił się biały nalot. NIe chce za często stosować polerki bo ponoc niszcze lakier, ale chce zeby autko ladnie wygladalo Pytalem znajomych i ponoc taki jest urok czerwonego koloru auta ale musi byc jakis na to sposób?? Pozdrawiam

pasta tempo to mozesz sobie wypolerowac... wiadro? albo jakis zlom.

kupic najgorsza tandete za 6zl do bmw... kup lepiej paste FARECLA tubka kolo 30zl ale efekt duzo lepszy no i najlepiej jedz do jakiegos lakiernika co maszyna porzadna zrobi polerke (koszt kolo 100zl)

zreszta czerwony sam w sobie jest brzydki i nie wiem czy mu cos pomoze

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-25 01:15:21 ]

Cytat:
2006-01-24 22:41:49, tomFet pisze:
Witam! Jestem posiadaczem czerwonego E30 i mam problem związany z kolorem. Chodzi o to, że czerwony staje sie jakby matowy z lekkim białym nalotem. Probowalem po umyciu stosowac paste TEMPO i owszem rezultat byl widoczny. Jednak samochod błyszczal tylko przez jakis okres a potem znowu pojawił się biały nalot. NIe chce za często stosować polerki bo ponoc niszcze lakier, ale chce zeby autko ladnie wygladalo Pytalem znajomych i ponoc taki jest urok czerwonego koloru auta ale musi byc jakis na to sposób?? Pozdrawiam

Nigdy w zyciu TEMPO !!! jak juz nie chcesz wydawac pieniedzy na fachowe srodki polerujace to kup po prostu AUTOMAX bynajmniej nie zniszczy lakieru i pozostawi bialego nalotu, jest to pasta lekko scierna takze nie powinienec miec problemow z polerka.

Tak jak pisze Tolo Farecla G3 i jechana z koksem nalepiej maszyną u jakiegoś lakiernik aewentualnie sam gąbką np. na wiertarce tylko ostrożnie z dociskaniem do lakieru bo np. na rantach błotników możesz pojechać do podkładu, po całej operacji proponuję rzucic na to wosk koloryzujący i powinno byc ok. Kolor czerwony, podobnie biały ma to do siebie że po pewnym czasie matowieje taka uroda najtańszych kolorów

Witam. Ja też mam czerwone E36 i tak samo robi się białe na dachu i bagażniku. Niestety nic nie pomoże ci żadna polerka i nie daj się namówić na to bo tylko bezsensownie wydasz pieniądze (tak jak ja). Poprostu ze względu na wiek utlenia ci się barwnik w lakierze (prawdopodobnie BRILANTROT). Robił mi polerkę profesjonalny lakiernik i po wyjechaniu z zakładu było super ale po dwóch czy trzech umyciach było tak samo (zresztą jak po paście Tempo i po innych "cudach" które ci tu polecają za 30 zł). Ja na wiosnę górę auta zamierzam poprostu przemalować na czarno tzw. flip-flop i to będzie jedyne wyjście. Jedno co może zrobić lakiernik to pomalować a nie polerować. Ot taki plus tego lakieru.

u mnie w miescie jezdzi czarno-zlota e36 i jedno co moge powiedziec to to ze odradzam malowanie bmw na taki styl
do bmw to nie pasuje sa wyjatki ale w 99% przypadkow wyglada to tragicznie
wiec DF-E36 zastanow sie czy tego chcesz.... tzn zrobic kiche na aucie:/