| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-01-24 22:49:16 Mam go Tutaj na allegro, ale nie wiem czy będzie dobry, bo sam nie rozbierałem, mechanik miał mi kupić i wymienić, ale jest tak zapracowany że nie ma czasu na takie pierdoły, więc chyba sam się za to zabiorę (boję się tylko zdejmowania tego boczku bo tam podobno jakieś spinki są).
Proszę tylko o odpowiedź czy pasuje bez żadnych przeróbek, ani cięć, tylko wykręcić i podłączyć i zmienić, bo np. wyczytałem na forum że pasują spryskiwacze od Lanosa. Kupiłem, zamontowałem i owszem sikają mocno, ale mają wytrysk pod innym kątem i pryskają na szybę 5 cm powyżej lini maski, "dzięki" czemu muszę wylać pół zbiornika żeby umyć szyby
pozdrawiam |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-25 00:45:34 KOLORY
po lewej będzie siłownik master terminator.. po prawej kolor kabli w espero czarny - czarny niebieski - czerwono-biały brązowy - czarno-czerwony zielony - czarno-żółty biały - brązowo-biały tylko pamiętaj albo zamontuj siłownik ok ok 1-2cm niżej albo zagnij wcześniej drut z zamka bo te nowe siłowniki są dłuższe o ok 2 cm od serii mowa tu o siłownikach firmy terminator.... ten z aukji wyglądają podobnie, możliwe że to właśnie terminatorki ja takie montowałem... zagiąć drutu nie umiałem wiec wierciłem dziury w drzwiach wszystko śmiga teraz bardzo fajnie pozdro |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-25 07:00:57
Cienias ![]() |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-01-25 10:29:29 Tyle tylko że ja, nie przerabiałem nic z orginalnych czesci w zamku, a tym bardziej orginalnego pręta. I jak napisałem cel mojego działania był taki aby efekt był odwracalny. I w moim przypadku jest tak ze wytarczy to odkrecic i przykręcic orginalnego mastera (moze ktos bedzie miał kaprys taki z zamontować).
A wygiecie płaskownika było spodowane tym że dokrecenie płaskownika w orginalne miejsca bez wygiecia powodowało ocieranie srubek. Wygiecie jest tylko takie by schowac łepki od srubek trzymających siłownik. Jesli twoj spec zrobił to bez wyginania płaskownika, to mu gratuluje siły. łepki od srób od siłownika ocierają ci teraz ładnie o blache drzwi od wewnątrz. No ale "czego nie widac tego sercu nie żal". [ wiadomość edytowana przez: maltoron dnia 2006-01-25 10:33:14 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-25 10:36:38
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Z zakupionego kompletu, tzn. - siłownik - płaskownik - pręt - wkręty/podkładki i takie tam wykorzystany został tylko siłownik, który idealnie pasuje w oryginalne otwory w złomiaku. Resztę szpejów wywaliłem gdzieś do piwnicy. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-01-26 00:44:05 Ja wygiąłem ten pręt skracając go-
bardzo prosta operacja
Wszytsko pasuje luks i mysle ze nima co wiercić nasteonych dziur PS.Najprawdopodobniej to sa właśnie te terminatorki [ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-01-26 00:45:59 ] |