MotoNews.pl

Czym posmarowac szybe??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Czym posmarowac, czy cos innego mozna zrobic zeby szyba nie piszczala? Prawa szyba piszczy przy otwieraniu i zamykaniu! Teraz jest zima to prawie jej nie otwieram ale jak cieplo bylo to mi piszczala! Sa jakies preparaty specjalne? Lewa OK, tylko prawa! Dzieki! Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: Valdas dnia 2006-01-25 00:06:22 ]

To raczej nie szyba tylko mechanizm... czy jak?!

Mechanizm to fabrycznie smarem jest zaplikowany...

Mi sie wydaje ze ona troche ciezko codzi! Mysle ze wystarczy posmarowac zeby luznij codzila!

ja tak u sibie zrobiłem nawaliłem smaru i jest dobrze bo miałęm wrażenie że pęknie tak piszczała ,nawal dużo smaru w mechanizm

do trwalszego smarowania polecam smar do łańcuchów do motorów (spray-chain lube)- jest bardzo lepki i trwały, zwykłe smary spływaja a tak nie trzeba zaglądać przez lata!

Może prowadnice szyby trzeba wyregulować.

a uszczelki szyby przesmaruj sylikonem plyynm jakims ....

Ale które uszczelki?
Czy ten silikon nie będzie mazał szyby?

wlasnie, czy ten silikon nie pomaze szyby?
Jakiej firmy i gdzie szukac takiego silikonu?

ten sylikon nic ci nie da ,nasmaruj prowadnice mechanizm itd. i zobaczysz że problem zniknie

Cytat:
2006-02-01 16:53:34, draiwer5 pisze:
ten sylikon nic ci nie da ,nasmaruj prowadnice mechanizm itd. i zobaczysz że problem zniknie

zgadzam sie, silikonem to mozna smarowac uszczelki zeby nie przymarzaly w zimie po myciu ale nie szyby, bo tylko sie pomaza!!!

Tam tapicerka drzwi jest przykrecona, czy na zatrzaski? Od której strony odrywac?? A pod tapicerka jest folia? Jezeli jest to zal ja rozrywac !

Cytat:
2006-02-01 18:36:55, Valdas pisze:
Tam tapicerka drzwi jest przykrecona, czy na zatrzaski? Od której strony odrywac?? A pod tapicerka jest folia? Jezeli jest to zal ja rozrywac !

a masz - http://www.logun.org/door_panel.htm

Dzieki