MotoNews.pl

Czy filtr paliwa można wyczyścić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, rozumiem że filtr jest jednorazowy ale czy macie jakieś pomysły coby go wyczyścić jakoś? na krótki czas bo i tak kupie new ale niestety szkoła mnie zrójnowała i musze oszczędzać na max. a koniecznie musze jutro do niej jechać. Parafinka mi sie osiadła i wogule czas już ma swój. Wiem że to jedyne 15 zeta ale dziś to jest aż. W nast. tyg. już new bym założył.

Sorry bardzo, ale czy to nie przesada?

a miałem na samym początku napisać że oczy wam wyjdą
serio pytam, wiem o tym ale nawet jakbym miał dziś kupić to musiałbym autkiem pojechać.

jak masz wkład filtrowy , puszka - to możesz lać od góry paliwo i coś tam z niego wypłuczesz .
Ciepłe paliwo w ciepłym pomieszczeniu ( bardzo ciepłym) to pozbędziesz się osadów parafinowych i innego badziewa .
To nie jest rozwiązanie , ale coś tam pomoże , filtr będzie nadal bylajak działał ( to są jednorazówki)

dzięki, farelka pod nim, aku sie ładuje, suszarka skierowana filtr i drugi od razu aku podłączam. Zobaczymy.

Uważaj,żeby nie było jak wczoraj w Suwałkach. Gościu podstawił pod misę Mercedesa jakąś farelkę i zapalił Mercedesa i stojącego obok czyjegoś Golfa. Jak powiedzieli w radio-i kto powiedział,że przy takim mrozie nie można "zapalić" samochodu...