| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yankie byl... Olkusz | 2006-01-25 15:20:59 Po pierwsze zobacz czy w ogole masz techniczna mozliwosc odbioru na telewizorze, chodzi o to czy twoja karta graficzna posiada wyjscie TV-OUT- jesli tak to kabel masz dolaczony do karty i z drugiej strony pewnie chinch pogrzeb troszke w ustawieniach sterownika i buch - Cieszysz sie obrazem na telewizorze ![]() |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-01-25 16:13:42 Po pierwsze: Co to za karta ? |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-01-25 16:21:10
Zmienić telewizor na kolorowy
A tak poza tym, to chyba z karty graficznej nie wychodzi głos
Czyżbym był w błędzie
Ale kiedyś widziałęm kabel to podłączenia kompiutra z telewizornią i poza złączkami chinch z jednej strony, przelotką na EURO to po drugiej stronie było złącze S-Video pod karte graficzną do TV-Outa i krótki kabelek (chyba z zielonym jackiem) do karty muzycznej |
Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2006-01-25 18:31:30 Jeśli nie masz koloru to prawdopodobnie masz ustawione NTSC, zmień na PAL B lub PAL G.
Z karty graficznej głos nigdy nie wychodzi. Musisz podłączyć głos do karty dzwiękowej (na slocie PCI lub zintegrowanej) |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-01-25 19:28:02
Niekoniecznie, w kartach z chipsetami Radeon tak nie jest. |
Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2006-01-25 19:38:32
A myślisz jaką mam kartę? Właśnie Radeona 9100 vivo i jest domyślnie ustawione na NTSC. |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2006-01-25 19:54:41
Temat już był wałkowany na Forum, ale chyba nie wyjaśniony do końca. Spróbuj coś znaleźć TUTAJ Miałem ten sam problem i pomogło chyba połączenie dwóch kabelków w gnieźdzei scart. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-01-25 20:04:46
W Radeonie 9600 wystarczy zlutowac dwa kabelki wyjsci i synchronizacji i już masz kolor na czarnobiałym. pozostałe czy ViVo czy nie mają taki sam rozkład pinów. Sam robiłem ![]() |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-01-25 20:21:48 W kartach nvidii żeby uzyskac kolor wystarczy zmienić jedno ustawienie w opcjach zaawansowanych, cholernie nieintuicyjne, jeśli masz karte nvidii (np. popularny GeForce ) to mogę poszukać jaka to opcja.
Podstawowa sprawa żeby ktoś mógł Ci coś doradzić to musisz powiedzieć jaką masz kartę graficzną. |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2006-01-25 21:36:05 karta to GeForce 4 ,prubowałem juz cos tam ustawiac ale nic to niedało ![]() |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2006-01-26 09:15:35 Już kiedyś o tym pisałem. No to piszę jeszcze raz
Ja mam kartę GeForce w laptopie i stacjonarnym. I oglądam sobie filmy na tv bez żadnego kłopotu. Podłączam kartę przez złącze S-video i drugi kabelek do karty dżwiekowej. Potem w ustawieniach karty trzeba wybrać klonowanie obrazu i zamienić kolejność monitorów. Jeżeli nie zmieni się kolejności to obraz będzie tylko na monitorze, a na tv jest czarna ramka. Długo się męczyłem zanim wpadłem na to, żeby zamienić kolejność monitorów dużo zdrowia mnie to kosztowało, ale warto było. Obraz jest żyleta. Z tego co słyszałem, w starszych sterownikach GeForce nie trzeba było zamieniać kolejności (obraz był jednocześnie na monitorze i ekranie tv), ale w nowej wersji pochrzanili coś i trzeba się bawić. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2006-01-26 09:25:51 a ja z innej beczki - jak zrobić, żeby na laptopie oglądać tv? Mam wyjście s-video, ale czy wogóle jest to technicznie możliwe. komp to Amilo Pro 2040
a najlepiej później z lapa walnąć to na rzutnik i tak sobie oglądać dobranockę - |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-01-26 10:03:13
Żartujesz czy pytasz poważnie?? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-26 10:30:40 A ja jak się w to bawiłem to korzystałem z TVTool-a. Rewelacja. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-01-26 10:39:35
Radeony mają taką mozliwoś ze klonują tylko okienko. Tzn. Że na kompie masz w okienku a na TV w pełnym ekranie.
I moge pracować na kompie jak dziecko bajki ogląda ![]() |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2006-01-26 13:07:51
Dobra dobra... ty oglądasz w tym czasie inne bajeczki.. ale nie dla dzieci co?
|
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-01-26 13:15:01 radeony maja przewaznie zworki na sobie do ustawiania pal / ntsc, na moim radku tak wlasnie tez jest.
ale ja mam sapphira a jego trudno dostac nie wiem jak na innych...
po za tym niby jak chcesz miec glos z karty graficznej ? pomysl
po 3 do wyjscia na tv musisz miec wyjscie z karty na tv, wyjscie podobne jak myszkowe ps/2 ale z troche innym ukladem pinow. wiekszosc kart graficznych majacych wyjscie na tvka ma przejsciowke + kabel chinch. a moze byc tak ze karte masz na euro pal a tv ntsc (w polsce roznie sprzedaja) i tez bedzie czarnobialy. motywow z lutowaniem po karcie nie rozumiem, od czego jest soft i zworki ![]() |