Nagle zniknęły wolne obroty w Camry 2.2! Proszę o pomoc!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Posiadam Camry 2,2 1992r. Mam kłopot z obrotami.
Do tej pory silnik pracował bez zarzutu i nadal tak jest poza wolnymi obrotami, które w jednej chwili zniknęły. Po dodaniu gazu obroty opadają swobodnie aż do zgaszenia silnika. Co ciekawe dzieje się tak zarówno na gazie jak i na benzynie i nie ma znaczenia czy silnik jest zimny czy nagrzany. Nie miałem także objawów nierównej pracy silnika. Tuż przed tym zdarzeniem silnik pracował na postoju przez ok 1.5 godziny. Następnie przejechałem 40 km. Po wygaszeniu silnika i ponownym rozruchu, wystąpił zanik wolnych obrotów.
Jeśli ktoś orientuje się w sprawie uprzejmie proszę o pomoc!.
Może jest jakiś bezpiecznik od obrotów (jeśli tak to gdzie?)
Sam nie wiem. Próbuję coś wykoncypować ale na razie
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie i spostrzeżenia.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów
Zbyś

Mi to wyglada na zepsuty silniczek krokowy , czy tylko mi sie wydaje ???

chyba Ci się wydaje, bo gość mówi że i na LPG i na PB... bardziej stawiałbym na sławetne wężyki od podciśnienia, ale nic sobie nie dam uciąć...

Stawiam na dyszę wolnych obrotów lub czujnik. A może gaz strzelił i sie cos rozszczelniło. W mojej corolli kiedyś coś takiego nastąpiło i pękła taka opaska gumowa służąca jako zabezpieczenie i nie było wolnych obrotów bo za dużo powietrza dostawał. Tylko na wysokich było ok.

Hej zobacz do przepustnicy, być może tylko bedzie trzeba wyczyścić ale skoro tobie to padło w ogóle to chyba bedzie trzeba wymienić. Ja miałem dziwne zachowanie sie samochodu jeżeli chodzi o wolne obroty i okazolo się że to tylko trzeba przeczyścić przepustnice. ( Mam PB + LPG )
Pozdrawiam