Essi ma wrodzone 2x400W w tyle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Heja Wszem!

Nie jestem znawcą systemów nagłośnieniowych ale mam pytanie: w tyle mam zamontowane dwa głośniczki 400W, w przodzie wyglądają na standard...czy taka moc głośników pdnosi jakieś szczególne wymagania co do radia...wzmacniacze?!??..i tego typu sprawy...a drugie pytanko:.mam wolną półeczke pod miejscem na radio...czy opłaca się montować tam np. zmieniarkę?!?...czy raczej odradzacię takie posunięcie...jako gradkę dla amatorów cudzej własności..?!?

Pozdrofki dla Wszystkich FEFK'owców,

Jak 2x400 to raczej nabyte, nie wrodzone
A i moc pewnie podziel na 4.
Chyba że to Boschmann to pomnóż x2

Mocniejsze głośniki mogą grać ze słabszym radiem/wzmakiem, gorzej na odwrót.
Zmieniarka najlepiej w bagażniku, w sumie sam sobie odpowiedziałeś. Chociaż bliżej kable ciągnąć itd., ale tracisz miejsce na drobiazgi. Ja np. mam tam szafę na kasety.
Pzdr

Mozna wiedziec co to kolega ma za glosniczki w essiku? Chodzi mi oczywiscie o te "4setki"...?

A ja bym chciał wiedzieć dl;aczego mnożyuc x 2 jesli to Boschmann i dlaczego dzielic na 4 jesli inne?! Rozumie jeszcze to dzielenie przy jakichs niefirmowej chinsczyznie al co z boschmanami?!?! Zamiast zmieniarki proponuje radio na mp3 i poleczke pod spodem!

Cytat:
2006-01-27 09:11:51, FAROW pisze:
A ja bym chciał wiedzieć dl;aczego mnożyuc x 2 jesli to Boschmann i dlaczego dzielic na 4 jesli inne?! Rozumie jeszcze to dzielenie przy jakichs niefirmowej chinsczyznie al co z boschmanami?!?! Zamiast zmieniarki proponuje radio na mp3 i poleczke pod spodem!

bo boschmanna są git głośniczki(grają lepiej niż sie spodziewasz) i zapewne koledze tak sie napisało, radio MP3 new za niedrogo już kupisz, wzmaka schowaj bo ci go zap...a płyty to też lepiej niewidoczne bo w oczy kole.

Nie twierdze ze boschmannn ma złe głośniki, bo kumpel miał vectre cała w boschmannie zrobiona i grała super, ale nie przebije to powiedzmy JBL , infinity, lanzar itp... Wiec czemu tamtym dzielic a jemu mnozyc?!

To chodzi tez o samodowarosciowanie, bo jak ktos przeczyta z danych glosnika 400W (a to pewnie podane przy 2ohm i to mocy szczytowej) to odrazu sie takiemu delikwetwi wydaje ze lepiej graja niz 100W glosnik (100W RMS 4ohm )
Ale tez nie rozumiem dlaczego innych glosnikow moce sie dzieli a bushmeny mnozy..? A czemu to by mialo na celu?? Lepiej nie zagra od tego, tylko ze takie "mnozone moce" to wywoluja usmiech na twarzach ludzi...bynajmniej nie z podziwu.

Widzę że mój głupi tekst z mnożeniem Boschmanna (który i tak pewnie podaje PMPO a nie RMS) x2 - tylko i wyłącznie dla poprawy samopoczucia - (np 2x 500 =1000W muzy bez kości) spowodował ruchy na synapsach u kolegów

firma?!?...nie wiem jakieś CDI jest na obudowie ...Wojo je oglądał i stwierdził że po takich solidnych pierścieniach to pewnikiem potrzebny będzie wzmaczniacz ...jak mi się uda to zrobię fotki może z telefonu coś będzie widać...i załączę zdjątka...może ktoś coś z tego zrozumie...

Cytat:
2006-01-26 18:57:59, cafebruyere pisze:
mam wolną półeczke pod miejscem na radio...czy opłaca się montować tam np. zmieniarkę?!?...czy raczej odradzacię takie posunięcie...jako gradkę dla amatorów cudzej własności..?!? Pozdrofki dla Wszystkich FEFK'owców,

nie nie nie nie ...

Szkoda trudu , bo szybko znajdzie nowego właściciela...

"open" to że napisałem 2x400W nie ma nic wspólnego z samo dowartościowywaniem się ...piszę co jest, a że na nagłośnieniu się nie znam więc bardzo dosłownie ..."wrodzone" bo nie instalowane moimi własnymi "ręcami" ...a przy okazji ciekaw jestem która teoria sprawdzi się w moim przypadku:
1. besciaki na przodzie
2. besciaki na tyle?!?
(teaorie zaczerpnięte z forum)

PS. Jak Essi odpuści wreszcie z innymi bolączkami

TYLKO PRZÓD. A tył to wsadź sobie skrzynie. Przytoczę teksty kilku zacnych kolegów idziesz na koncert i zastanawiasz się usiąść tyłem czy przodem.

Pozdrawiam

Robert

Ps. Dobre przody bez wzmacniacza moga zrobić wiele wstydu nie jednemu (zapraszam do odsłuchu)

Hmmm CDI...... dobrze to mi się kojarzy tylko z dieslami Mercedesa, bo w car-audio to synonim tandety...

Podepnę się pod rozmowę No wiec nie cały tydzien temu zamontowałem do essiego wzmachol który steruje mi tylnimi elipsami!!!! Wzmacniacz to blaupunkt MP3 a elipsy to Infinity Kappa!!! No i .... Tak jak sie spodziewałem gra to zajefajnie!! o niebo lepiej niż wcześniej. W tym tygodniu mam zamiar wsadzic do przodu 16'' Pyle i bedzie jeszcze lepiej!!!! A co do tuby to w moim autku jej nie potrzeba Odpowiednia regulacja wzmachola i glośniki robią za tubę!!!!