Gdzie można dokupić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie można dokupić może ktoś z was wie taką platsikową tulejkę która mieści sie w espero na kolumnie kierownicy i odpowiada za to ze kierownica nie drga na nierównościach. Obdzwonilem juz poł warszawy i nikt tego nie ma

Cytat:
2006-01-27 09:01:46, misiekwwa pisze:
Gdzie można dokupić może ktoś z was wie taką platsikową tulejkę która mieści sie w espero na kolumnie kierownicy i odpowiada za to ze kierownica nie drga na nierównościach. Obdzwonilem juz poł warszawy i nikt tego nie ma

Aaaa, to dlatego kierownica mi tak drzy jak stoje np. na swiatlach.

Ostatnio mi sie wysypala jak zdejmowalem kierownice, ale nie moglem dojsc po co ona byla

Jak gdzies ja znajdziesz to daj znac

tez nie wiedzialem do czego to jest myslalem ze jest ona rozwalona bo peknieta na pol a to guzik prawda szwagier mi powiedzial ze to wlasnie jest po to ale mam ja juz tak wyrobiona ze non stop wypadala i jak jade po nierownosciach to drzy. W daewoo obczaili paten ze obkleili ja izolacja na hama wcisneli na kolumnie zalozyli cybanta. ok pomoglo nie wypadala dopoki izolacja sie nie wyrobila, minusem bylo to ze wspomaganie kierownicy ciezej chodzilo.

Cytat:
2006-01-27 09:01:46, misiekwwa pisze:

Google twoim przyjacielem
Link numer 1 część nr 20
Link numer 2 część nr 49

ja za to chcialem zdjac kierownice ale ni diabla mi sie nie udalo..jakis slaby jestem galki tez nie dalem rady zdjac..musialem rozpilowac dopolowy eh mietka bulka ze mnie..no ale tulejke za to mam choc regularnie wysunieta..eh espero

Cytat:
2006-01-27 16:34:46, qbaj pisze:
ja za to chcialem zdjac kierownice ale ni diabla mi sie nie udalo..jakis slaby jestem galki tez nie dalem rady zdjac..musialem rozpilowac dopolowy eh mietka bulka ze mnie..no ale tulejke za to mam choc regularnie wysunieta..eh espero

Zeby sie nie wysowała polecam dwa patenty:

1. Ponizej tulejki na drążku kierownicy nawiń kilka zwojow izolacji lub

2. Ponizej tulejki na drążku kierownicy zaciśnij nylonke (takie plastikowe paski zebate)

Ja mialem najpierw pierwsze (ale sie odwijała) teraz jest do drugie i jest ok.

Pozdr.

Ta tulejka oczywiscie niesłuzy do niwelowania luzu na kolumnie
kierowniczej bo od tego jest łozysko tylko jest to tzw.plastikowa
tulejka ustalająca-jest to tylko i wyłącznie dla serwisu

Choc wiadomo ze w praktyce moze zniwelowac luz na kolumnie
kierwonicy jednak na krótki czas

Ps.Patent z izolacja juz przerobiłem