MotoNews.pl

Czuć zapach paliwa w oleju po podniesienu korka............

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co to moze być doradzcie coś

ee wedle mojej wiedzy To zbytnio nie mozliwe zeby smierdzialo ci paliwem po otwarciu korka od oleju Predzej masz gdzies wyciek paliwa moze na wezykach i smrod sie roznosi

nie no raczej wszystko szczelne jak zapale autko to po odkręceniu korka wlewu oleju czuć wyraźnie zapach paliwa tak sobie myśle ze ostatnio go dośc ługo rano hehłałem oczywiście po wykręceniu świec były kompletnie mokre i moze się nie znam ale paliwko mogło sie dostać do oleju i stad ten zapach

Cytat:
2006-01-27 10:55:01, rikens82 pisze:
nie no raczej wszystko szczelne jak zapale autko to po odkręceniu korka wlewu oleju czuć wyraźnie zapach paliwa tak sobie myśle ze ostatnio go dośc ługo rano hehłałem oczywiście po wykręceniu świec były kompletnie mokre i moze się nie znam ale paliwko mogło sie dostać do oleju i stad ten zapach

nawet jesli miales zalane swiece to jak go pozniej odpaliles to wszystko sie wypalilo w komorze. przeciez to jest szczelna komora spalania wiec nie mozliwe ze paliwo przedostaje ci sie do oleju Gdyby tak bylo to predzej by ci chyba silnik wybuch

Cytat:
2006-01-27 10:48:14, cino85 pisze:
ee wedle mojej wiedzy To zbytnio nie mozliwe zeby smierdzialo ci paliwem po otwarciu korka od oleju Predzej masz gdzies wyciek paliwa moze na wezykach i smrod sie roznosi

Możliwe jak pierścienie nie trzymają a w zimie zaesze coś się przdostanie i rozrzedzi olej

no ale oleju nie bierze od wymiany do wymiany nic nie dolewam

Cytat:
2006-01-27 11:06:02, misiolino pisze:
Możliwe jak pierścienie nie trzymają a w zimie zaesze coś się przdostanie i rozrzedzi olej

No oczywiscie uwzgledniajac ze silnik jest juz troszku na wyczerpaniu i pierscienei nei trzymaja to tak moze dawac cuuus tam do oleju to prawda Ale on twierdzi ze jest wszystko ok i tak mu smierdzi wiec to juz nie zbyt mozliwe no nie

witam towarzysza niedoli
zjebaly sie kolego pierscienie albo padla glowica(gniazda,prowadnice) tylko tymi dwiema drogami paliwo dostaje sie do oleju ja aktualnie wymieniam pierscienie, czyli ta gorsza opcje tak czy siak, silnik masz do rozbiorki

oo. przepraszam, jeszcze moglo uszczelke pod glowica tak nietypowo wydmuchac, ale watpliwe

oo. przepraszam, jeszcze moglo uszczelke pod glowica tak nietypowo wydmuchac, ale watpliwe

Najlepiej wtedy zmierzyć kompresję i będzie jasne czy pierścienie trzymają
A jak oleju nie ubywa to wcale nie znaczy że nie bierze bo jak benzynka się wlewa to jak ma ubywać już się spotkałem z takimi przypadkami że oleju nie ubywało a na wiosnę okazało się że olej jest jak woda od benzynki

jeszcze moze byc zla mieszanka o ile to mozliwe. U mnie jak bylo AFR 9.7 przy pelnym doladowaniu to mialem olej pol na pol z paliwem. Silnik tez juz rewelacyjny nie byl ale mi mo wszystko.

jest jeszcze jedna opcja..... ktora spotkala wlanie mnie

niezwykle rzadko, ale mnie spotkalo.. spotkaly mi sie zamki pierscieni no i narozrabialy

Auto moze miec dobry silnik i tak moze sie stac - np jezdzony na malenkich odcinkach,zalany pare razy itp Jak kupilem poprzedniego RS'a z komisu to tez mu olej benzyna walil - ale on tam stal z rok czasu i nawet jak przymnie go odpalali to byl zalany w 3 upy . Zmienilem olej na nowy i bylo ok ,nic nie ubywalo itd