AMORTYZATORY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM
CZY KTOŚ WIE COŚ NA TEMAT AMORKÓW SPREDAWANYCH NA ALLEGRO DO HYUNDAIA PONY FIRMY "JC"?? DLACZEGO TAKIE TANIE I CZY DOBRE SĄ?? PATRZYŁEM DZISIAJ W KATALOGI I CENY ZA SZTUKE BYŁY 270-300. A TAM MOŻNA KUPIĆ ZA 155ZŁ.
tu jest link
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82148202
PROSZĘ O PORADĘ BO ZIMA DAŁA MI TROCHE POPALIC I MUSZE SZYBKO COŚ ZNALEŻĆ

Ja zregenerowalem ( przy okazji mensie utwardzenie i redukcja skoku o 30mm ) i jestem bardzo zadowolony. Tego badziewia z allegro nie polecam tak samo tych kayab. Lepiej dolozyc jak sie chce nowe i kupić Bilshteiny.

Ja właśnie zmieniałem przednie amortyzaroty, bo mi przegniły i się pouryway na dziurach.
Też znalazłem na allegro te amortyzatory za 155, ale gość który je sprzedaje (kafka) doradził mi oryginalen - za 185zł/szt. W sumie różnica e cenie niewielka więć wziąłem oryginalne.
Gość mi mówieł, że z tymi JC róznie bywa - raz są super a raz padną po miesiącu.

Ja mam tylne Kayaby olejowe od Kibesa z Allegro i sa OK.

mam pytanie ile mechanik bierze za wymianę amortyzatora, BO MOŻE MNIE TO CZEKA

mnie ostatnio do accenta naliczyl 900 PLNów cos za duzo mi sie to wydawalo (i podobno zdrowo przeplacilam)no ale ja sie na tym nie znam i on to wykorzystał :/ i nie chcial pokazac faktur za kupione czesci :/ jestem zla nie tyle na niego co na siebie ze tak sie dalam zrobic ((

Witam!

Ja mam u siebie te amortyzatory i uważam, że sa w porządku. Co prawda mam małe doświadczenie, bo to mój pierwszy samochód, ale po zmianie jeździ się, dobrze, nic nie stuka, trzyma sie drogi, wszystko ok. Zreszta te amorki maja rok gwarancji.

Prawda, że są miękkie, ale to olej, wiec nie ma sie co dziwić....

Zreszta pytanie podstawowe, czy do 13 letniego hyundaia Pony, wartego 3-4 tysiące złotych warto kupowac amorki po 400 zl za sztuke + wymiana. To pytanie pozostawiam wam

pozdrawiam

chcialem sie Was doradzic, co kupic do Pony serducho podpowiada ze jakies twardsze, zeby lepiej trzymał sie drogi, ale rozum mówi bierz co tansze a tak szcerze chciałbym zeby ktos mi podał cene i firme w ktore amorki warto zainwestować. bo jak patrze na ceny rzędu 300-400 zl za sztuke to mnie powala na kolana... wczesniej mialem poldka i do 100zl to juz dobre amory byly... myslalem ze pony bedzie miał tansze czesci...

walsnie jak z amortyzatorami firmy JC? godne polecenia czy niebardzo?
I jak je zmieniac? moga byc np. zeby na jednej osi byly gazowe a na drugiej olejowe? czy musza byc te same na 2osiach

[ wiadomość edytowana przez: mAkArOn dnia 2006-06-06 01:15:46 ]

Ja ostatnio kupiełem amorki do swojej lantry na przód ale Kayaby gazowe. Koszt zakupu 700 plus wymiana.

bylem na przegladzie i amorkiz tylu są dobre po 85% a z przodu prawy jest kiepski, ale jeszcze jeden sezon przejeżdzą tylko gumki na łączniku stabilizatora czy cos takiego do wymiany

Siemanko, skoro juz mowa o amortyzatorach, to mam Pytanko: lepiej wstawić gazowe czy olejowe ????? Czym to sie różni ????? Co polecacie ????

Jak chcesz mieć to olejowe, jak chcesz mieć lepiej to olejowo gazowe (popularnie - gazowe).