Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Rafalb33 Honda Civic Coupe Jaworzno | 2006-01-29 00:07:22 Dzieki za odpowiedzi.Swoja droga znalazlem skany tego artykulu z motoru na innym forum gazowym
brudny gaz 1 brudny gaz 2 brudny gaz 3 Po przeczytaniu tego to ja sie zastanawiam czy nie cofnac ![]() Wogule to ten gaz prawie nigdy nie mial 95 oktanow na tych probkach Ciekawi mnie kiedy wkoncu wejdzie ustawa regulujaca normy gazu.Jakby byla to moze za klika lat cos by sie ruszylo hehe ![]() Jesli chodzi o czystosc gazu to sam sie przekonalem jaki syf jest na STATOILU w Jaworznie.W megance z 2001r siedzi u mnie mistral autronic wszystko cholalo do pewnego moementu zaczelo gasnac,szarpac potem kompletnie nie dalo sie przelaczyc.Rozkrecilem filtr patrze a tam tyle syfu ile tylko moglo sie zmiescic(taki drobny jakby opily metalu).Przeczyscilem przedmuchalem(tam jest wkladka)i chulalo jak nowka. Ale po 5 tysiacach kilometrow znowu to samo!!!!!Tankowalem tylko i wylacznie na statoilu pare razy jak gdzies dalej pojechalem to na shelu albo bp (moze ze 3-4razy) Od tamtej pory podziekowalem tej stacji leje gdzie indziej i sprawdzalem filterek po kilku tysiacach i jest idealnie czysty!!!! |
![]() megabart Senator B Szczecin | 2006-02-07 12:39:27 Radziłbym odróżniać liczbę oktanową MOTOROWĄ która dla etyliny 95 wynosi 85 (dla E98 - 88 -dane ze strony Orlenu) od liczby oktanowej BADAWAWCZEJ. Skoro dla gazu według "Motoru" liczba ta wynosiła w najgorszym pomiarze ponad 90, znaczy, że i tak może przewyższać najlepsze etyliny. Niską liczbę oktanową gazu należałoby więc między bajki włożyć.
Inna sprawa, że prosta korekta wyprzedzania zapłonu w silniku praktycznie też wiele nie da. Dlatego też wymyślono wariatory wyprzedzania zapłonu, które ingerują w kąt wyprzedzania zapłonu podczas jazdy na gazie w zależności od prędkości obrotowej silnika. Jeszcze lepsza byłaby oddzielna dla LPG charakterystyka (tzw. mapa) zapłonów zaprogramowana w ECU silnika. Pozdrowienia. |