MotoNews.pl

Czy takie felgi wejda i jak to jest z ET - Astra I

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka mam pytanko bo juz nie wiem jak to jest z tym ET i jakie pasuja do astry
czy wejda mi takie felgi ??

rozmiar: 7j x 15H2 ET 30
rozstaw śrub: 4x100
średnica otworu centrującego: 57mm

i ajkie rozmiary ET moge szukac do astry I kombi ?
Dziekuje z gory za odpowiedzi i pozdrowionka

to zalezy tez od opon jakie bedziesz chial zakladac.ET 30 raczej jeszcze wejdzie ale nizej 20 juz nie ja mialem w asi 22 i juz na 205 obcieraly troche.

chciałbym załozyc 185/55/15 - MAX 195/50/15
takie by pasowały ??
bo słsyzałem ze do astry to ET od 38 -49
inne nie wejda i jak to w koncu jest ?

[ wiadomość edytowana przez: oliwek dnia 2006-01-30 10:18:29 ]

Ja miałem felgi z ET 26 w Astrze i te ET 30 napewno wejdą, w Astrze miałem opony 195/50 R15

tak jak pisalem felgi 7J wejda od ET-22 do ET-40 napewno zalecane przez opla to 36-38

Cytat:
2006-01-30 13:26:36, MAJA_kula pisze:
tak jak pisalem felgi 7J wejda od ET-22 do ET-40 napewno zalecane przez opla to 36-38

No z tym to się nie zgodze, bo przy ET 26 musiałem lekko przyciąć tylnie nadkola bo mi obcierały.

Więc od ET 28 - 40 bez przerabiania wejdą bezproblemu!!!

Witam!!! Ja mam astre 1,6 tyle ze hatchback 5-drzwi. Wlasnie nie dawno włożylem sobie alu o wym. 215/40/16 takie mam z tyłu, z przodu docelowo beda (prawdopodobnie) 205/50/16 przy duzych dziórach troszke mi obciera o nadkole ale czgo sie nie robi dla widoku??? Choc nie wiem co to ET!!!

Witam. A ja dziś zrobiłem małe przestępstwo i założyłem na próbę felgę od mercusia 5x112. Niby w omedze 5x110 ale bez żadnego problemu weszłą. No, na kółeczkach 235/45/17 całkiem nieźle wygląda

Co o tym myślicie? Czy to nie za duże barbarzyństwo założyć felgę o nieco innym rozstawie śrub? Na razie było założone tylko dla sprawdzenia ale... czekam na Wasze opinie.
Pozdrawiam

nio nie powiem dobry jestes jesli zawitaja plywajace sruby to nie powinno byc problemu,o ile na piascie dobrze sie podpiera.I testowac trzeba.Ja tez jezdzilem na felgach od fiata98 i bylo ok.Wiec i tu nie powinnno byc problemu.A takie oponki dla omy to itak male ale moga juz takie byc.pozdr Moze foto jakies??Ladne sa??

Cholera, mam problem z wklejeniem zdjęcia.... Nie chce się otwierać

Ale już wkleiłem w swoim profilu więc można zobaczyć

Mmmmm calkiem miloo wyglada i ladnie sie komponuje z tym ladniutkim lakierem,ja juz bym je zostawil

Tak właśnie zrobię. Miałem kupić komplet używanych opon 225/50/16 (takie też do tej pory miałem). Używki ale w niemalże idealnym stanie 150-170zł sztuka. Czyli komplet powiedzmy 600zł
A tu za 500 (!!!!!) mam felgi 17 z gumami. Fakt dwie na długo już nie starczą i jedna felga (w dodatku ta ze zdjęcia) jest do wyprostowania, ale i tak się opłaca

Aha, a jakby ktoś szukał używanych dobrych opon to polecić mogę śmiało jedną firmę
www.szablex.pl

Mają zaaajebisty wybór i świetne ceny

konfigurator felg do Opla

Witam Klubowicze

Rozumiem, że jak kupie FELGI ROZMIAR: 6,00JX15 do ASTRY F KOMBI na nie skąbinuje oponki 185 lub 195 szerokie to nic mi nie bedzie ocerać??? TAK????

Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam ŁUKASZ z Poznania

Zależy jaki ofset (ET) będą miały - jeżeli za mały będą ocierały o błotniki na dziurach (i oczywiście zabrany dowodzik przez niebieskie ptaki za wystające opony poza obrys auta), jeżeli za duży - będą ocierały o nadkola bądż amorki. Dla Opla chyba jest przedział między 31 a 49 jeżeli sie nie myle (najlepiej sprawdzić to na "żywca" zakładając alusa z opną (ideał) do auta). Do tych felg (6j) na pewno wejdą opony 185-195 - tylko musisz oczywiście sprwdzic jaki opony mają profil (żeby nie była za wysoka bądź za niska)

Przepraszam, to z pośpiechu zapomniałem napisać alu felgi 6Jx15 a ET mają 38 oraz drugie na 6,5Jx15 na ET 38

No i chciałbym raczej oponki 185 ze względu na opory - przyspeszanie i spalanie

To ET 38 i oponki 185 lub max 195 by mi nie ocierały??

Dzięki za pomoc

Panowie a jak zmierzyć rozstaw srub w alusach. Kupiłem i patrze ze coś mi nie pasi. Tewymiar 100 to ma być od srodków przeciwległych otworów czy jak??? Prosze o jakies info Pozdrawiam

Co do felg to beda napewno pasowac smialo mozesz kupic CARAVAN. A rozstaw sie mierzy od srodka otworow na krzysz przy 4 srobach i po okregu przy 5.

no i kupiłem felgi z ET 30 .........
pasuja ale ,,,,,, sa szerokie bardzo,
po za tym ( kupno przez allegro) jedna jest lekko krzywa, ale naprawde lekko i tzreba ja prostowac
i powiem tak ze hcyba mi sie to nie podoba, znaczy szerokosc felg itd, wiem ze niektorzy tak loobia ale ,,,, zle mi sie jezdzi na 15tkach jest twardo ( przywykłem do 13tek )
i rozwazam nastepujaca opcje
ZAMIENIE SIE Z KIMS NA STALOWE 14TKI z OPONAMI LETNIMI
a ODDAM MU 15 TKI z OPONAMI CONTINENTAL 195/50/15
opony w stanie srednim, ale da sie jezdze jezdzic , i zeby nie było ze kogos okłamuje to jedna felga jest do prostowania
jak ktos ma 14tki a chce alu to ja sie zamienie, wiem ze to fajnie wyglada ale chyba nie dla mnie

pozdrawiam i jak cos to mail lub gg lub skype
wyglad felg w profilu tyle ze sa juz z oponami