Pytania dwa: synchronizacja pilota + dwa bezpieczniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam takie pytania:

Chciałem zsynchronizować nadajnik w kluczyku. Zrobiłem to co pisze w instrukcji, czyli 30 sek na włączonym zapłonie, później klikam przyciskiem ... no i tyle. Zamek z pilotem chyba się nie synchronizuje, bo rygielki nie ruszają się. Co źle robię, bo chyba robię wszystko jak w instrukcji pisze?

Drugie pytanie dwuczęściowe:
-bezpiecznik 24 (podgrzewanie płynu chłodzącego). Co to jest to podgrzewanie? Czy to coś takiego jak webasto/ebersprecher w busach (Sharan, Galaxy, Alhambra) dogrzewające płyn w czasie jazdy z dodatkowym poborem paliwa, czy coś innego?
Montowane to jest w standardzie, czy jako opcja?
-bezpiecznik 10 (podgrzewanie filtra paliwa).
Montowane to jest w standardzie, czy jako opcja?

Pytam o to, ponieważ w tych gniazdach nie mam bezpieczników.
Omega z roku 2000 silnik X25DT
Proszę o odpowiedzi

PS. Na forum się nie doszukałem, więc nie linczujcie

Jogi jesli przekreciles kluczyk to masz 30 sekund na zaprogramowanie, nie czekaj 30 sek. i programuj tylko odrazu po przekreceniu kluczyka!!!

Pozdrawiam @ll

Wiesz co, no to to ma sens. Jak teraz czytam tą instrukcje po Twojej wskazówce, to rzeczywiście to pasuje.
Jaka to czasem zaćma człowiekowi na oczy się rzuci
Jutro z rana spróbuję zsynchronizować

A co z tymi bezpiecznikami

Jogi niestety o bezpiecznikach nic nie wiem...moze ktos sie znajdzie bardziej pojetny i pomoze w tej drugiej sprawie...

Pozdrawiam @ll

Co do bezpieczników to w książce: OPEL OMEGA - Sam naprawiam samochód wszystkie są opisane, z wyjątkiem pozycji 10 i 24 które są wolne. U mnie też nie ma tych bezpieczników. Może to są jakieś rzadkie opcje (prawie) nigdy nie montowane, albo związane w WEBASTO.

Szlag mnie trafia.
Po zdjęciu klem z akumulatora (wymieniałem żarnik) nie mogę zsynchronizować pilota (nie domukają się szyby). Robię według instrukcji w książce i nie wychodzi. Pamiętam, że kiedyś, gdy byłem w ASO, przy okazji gość po prostu to zrobił bez żadnych problemów. Może jest jakiś inny sposób. Podobnie, jak z tym otwieraniem tylnej klapy bagażnika - napisali, że można otworzyć tylko w przypadku, gdy kluczyk znajduje się w stacyjce (przecież jest odwrotnie). Może i w tym przypadku coś przekręcili. Możliwe, że bateria słaba ??
Pzdr

Witam a ja mam taki problem z centralem .Działał i nagle przestał wymienilem bateryjki probowałem synchronizacji i nic.Kluczykiem przekrecam i zamykam a z pilota niet Czy ktos wie jak najszybciej dojsc do tego samemu czy czeka mnie jakis elektryk

No i cuda, czy co ? Trochę powciskałem wg instrukcji, ale nie dał znać, że zsynchronizował (tzn. nie ruszył centralem). DZ I A Ł A !!!

Chyba zima ma wpływ na centralne zamki, bo i mnie zaskoczył brak reakcji centralnego zamka na sygnał pilocika oooo! Bateryjki wymienione, diody sobie ładnie migają i d..a. Czyżby kolejny wydatek?
Co to może być, czy może aku sobie poszedł był spać na chwilę i coś się rozprogramowało?

Cytat:
2007-02-09 00:11:37, ewun pisze:
Chyba zima ma wpływ na centralne zamki, bo i mnie zaskoczył brak reakcji centralnego zamka na sygnał pilocika oooo! Bateryjki wymienione, diody sobie ładnie migają i d..a. Czyżby kolejny wydatek? Co to może być, czy może aku sobie poszedł był spać na chwilę i coś się rozprogramowało?

0

Na te piloty trzeba wziąć poprawkę. Tak do końca prawidłowo, to one nie działają. Zachowują się tak, jakby baterie były słabe ...