MotoNews.pl

Alarm firmy FOX - niekorzystne wrażenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
chciałbym się podzielić spostrzeżeniem odnośnie produktu FOX i serwisu (Kraków) tej właśnie firmy.
Posiadając alarm na gwarancji, zgłosiłem usterkę, że nie otwiera i nie zamyka samochodu w niskich temperaturach. I pewnie wszystko byłoby Ok, bo można to jakoś wytłumaczyć, że zamek zamarza itp., ale posiadam drugi alarm w samochodzie - fabryczny, który radzi sobie przy -26st. Celsjusza i nigdy mnie nie zawiódł.
Otóż sprawa wygląda następująco. Próbuje otworzyć drzwi pilotem "renomowanej marki FOX" - nic się nie dzieje, alarm się rozbraja, drzwi są zamknięte. Otwieram fabrycznym - wszystko jest w porządku. Próbuje zamknąć FOX-em - niestety alarm się uzbraja drzwi się nie ryglują, fabryczny znów działa bez zarzutu. I tak w kółko.
Wszystko to dzieje się ze względu na niską temperaturę (wystarczy -1st. C), w dodatniej nie ma problemów.
Po przedstawieniu sprawy w serwisie po pierwsze:

1. Serwisant nie wierzy, że jest to możliwe, żeby jeden alarm otwierał a drugi nie. (Sam raczej nie stwarzałbym sobie sztucznego problemu i niepotrzebnej straty czasu) Samochód był rozgrzany, więc nie mogłem zademonstrować usterki.
2. Serwisant uważa, że samochody marki Daewoo są nie owijając w bawełnę są kiepskie, również dając do zrozumienia, że nie warto zajmować się klientem takim jak ja. Potwierdził to w rozmowie telefonicznej z innym pracownikiem, który zainteresował się najwyraźniej problemem, cytuje "...nie nie trzeba to tylko Daewoo..."
3. Po krótkiej rozmowie serwisant mając mnie już najwyraźniej dosyć, powiedział, że rozbierze zamek, wyczyści i na pewno problem nie powróci. Stwierdził również, że instalując alarm, tylko się podłącza do systemu samochodu i tyle, więc powinno działać. Jeśli nie działa to wina auta.

Dziś znów się problem powtórzył, a ja zastanawiam się dlaczego kupując alarm za 200 - 300 zł firmy "noname" mam takie same problemy jak kupując jeden z lepszych produktów firmy FOX - jak mi powiedziano przy instalacji - za 750 zł

Pozdrawiam

Mam alarm od nowości tzn od wyjazdu z salonu.
Moj teśc też ma od nowosci.
Auta to espero 99 i poldek 98. Żadnych problemów po założeniu i do tej chwili też.
Alarmy firmy Silicon, może nie najlepsze, ale chodzą bez problemu.
Obecnie tez mozna kupić je po ok 200-300 zł.

normalnie lol, zjebalbym jak psa straszac wizyta u odpowiednich instytucji ds. konsumenta...

Gościu musiałby tak jak mówi Cwikus dostać zjebe i koniec. Tak naprawde to "chuja" go obchodzi jaki to samochód jest od tego żeby to zrobić a jak nie to trza im zatruć życie !!

Spróbuj postąpić odwortnie - sprawdź czy po całonocnym postoju odblokujesz zamek fabrycznym pilotem za pierwszym razem.

Ja w swoim esperaku też mam foxa alarm i działa jak chce ,ale już do tego się przyzwyczaiłem.
Najbardziej mnie denerwują piloty już dwa razy naprawiane koszt 40 zeta i działają jak mają ochote.
Nikomu nie polecam tego alarmu ani tego servisu .

Cytat:
2006-01-31 09:49:51, maltoron pisze:
Mam alarm od nowości tzn od wyjazdu z salonu. Moj teśc też ma od nowosci. Auta to espero 99 i poldek 98. Żadnych problemów po założeniu i do tej chwili też. Alarmy firmy Silicon, może nie najlepsze, ale chodzą bez problemu. Obecnie tez mozna kupić je po ok 200-300 zł.

Ja mam jakiegos starego silicona którego dostalem od kolegi w spadku-Chodzi super-zadnych problemów od czasu mojego montazu tj.1,5roku

A pozatym to mimo tego ze jest stary to ma 3ci obwód dzieki czemu moge otwierać zdalnie klape bagaznika

Cytat:
Spróbuj postąpić odwortnie - sprawdź czy po całonocnym postoju odblokujesz zamek fabrycznym pilotem za pierwszym razem.

Właśnie nie mam z tym zadnego problemu - stąd moj żal do zakładanego 6 miesięcy temu alarmu wspomnianej firmy

Odświeżam temacik. Mam problem z identyfikacją modelu alarmu. Wiem tylko, że jest to FOX, napis taki widnieje na pilocie. Otóż mój pilot działa jak mu się podoba chcę kupić nowy. Ale problem polega na tym, że nie znając modelu za wiele nie zdziałam z zaprogramowaniem pilota. Może ktoś z Was wie jaki może być to model. Pilot jest taki. Albo gdzie najszybciej znajdę centralkę od alarmu?

Idź do punktu gdzie naprawiają alarmy, naprawią Ci pilota. Mnie naprawili dwa piloty, zestroili je a samochodu nawet nie widzieli bo stał gdzie indziej z włączonym alarmem.. Za dwa piloty + dwie baterie dałem 47 złotych ( znaczy za ich naprawę).

Naprawiłem pilot zaraz po świętach. Wymieniony został mikro styk (mikro włącznik). Koszt 20 zł. Ale wczoraj po wyjściu z auta i włączeniu alarmu odszedłem jakieś 10-15 m i alarm sam się wyłączył. Co się okazało znowu ten nie szczęsny mikro włącznik. Pilot jak leży przyciskami do góry to dioda świeci się cały czas, jak się go przekręci na "plecy" to gaśnie. Cud techniki. Chyba sam gdzieś poszukam takie mikro włącznika i sam przelutuję.