Pytanie dla ludziz RZESZOWA (jak na lotnisko) ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że moze bede musiał odebrac rodzinę z lotniska w Rzeszowie mam pytanie. Jak tam najlepiej dojechać od strony śląska ?

z zachodniej Polski (Dębica, Kraków):
wjeżdżają drogą numer E-40, kierujemy się ulicami:
Krakowską, Wiaduktem śląskim, Marszałkowską, Lubelską.
A w praktce wygląda to tak ze na dugim bodajrze rondzie jedziesz w lewo a potem na rozwidleniu w prawo i tak z 8-10 km i jesteś w jasionce, potem skręcasz w lewo i jedziesz wzdłóż lotniska ok 2 -3 km.
http://www.lotnisko-rzeszow.pl/katalog/dojazd/pl/rz_dojazd_samochod.php
Pozdro, powodzenia!

[ wiadomość edytowana przez: Wik dnia 2006-01-31 09:25:59 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wik dnia 2006-01-31 09:26:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wik dnia 2006-01-31 09:26:45 ]

Juz od wjazdu od strony Krakowa/Tarnowa sa drogowskazy na lotnisko. Ten sam kierunek co na Lublin. 10 KM za miastem jest drogowskaz w lewo, w nocy zreszta widac swiatla lotniska wczesniej.

ok dzieki.

a to nei jest przy trasie na lublin? tm nie stoja czasem przy drodze jakies takie starsze samoloty? i trawa sobie rosnie...bo bylem kilka miechow w rzeszowie i widzialem wlasnie jakies lotnisko po prawej jak sie wjezdza w rzeszow

Cytat:
2006-01-31 13:02:58, ulik87 pisze:
a to nei jest przy trasie na lublin?

jest

edit
w lewo sie skreca na rondzie obok wielkiej c... znaczy obok duzego pomnika

[ wiadomość edytowana przez: dziqus dnia 2006-01-31 16:00:09 ]

lotnisko w rzeszowie (jasionce) ma najnowoczesniejszy pas startowy w europie smieszne ale prawdziwe

tzn co ma asfalt nowoczesny? czy pasy? :p

Cytat:
2006-02-01 22:49:23, Pat_kdb pisze:
tzn co ma asfalt nowoczesny? czy pasy? :p

Nie, ma w połowie pasa szykane. Jeszcze nigdzie w europie takiego urozmaicenia dla pilotów nie ma

A jak sie nazywa owo lotnisko?? Tak, tak, J A S I O N K A!!!

Tak przy okazji, to lotnisko w Jasionce jest wielkości Heatrow(jeśli chodzi o teren, bo pasów tyle nie ma jeszcze hehe).
Gdyby tak je jeszcze rozbudować to by było wieeeelkie
Pozdro!

Cytat:
2006-02-01 23:20:17, yapko pisze:
A jak sie nazywa owo lotnisko?? Tak, tak, J A S I O N K A!!!

Bardzo śmieszne, bardzo

moj ojciec pracowal tam jako inspektor nadzoru, przy modernizacji pasa. pas pozwala na ladowanie tam najciezszych samolotow. ma najnowoczesniejsze oswietlenie firmy siemens. nawiezchnia zostala wykonana z najlepszej jakosci czegos tam... po za tym na calej dlugosci pasa jest on spocjalnie rowkowany w celu zapobiezenia (nie wiem jak sie to pisze) aquaplaningowi. rowki sa co 5 cm... pas ma dlugosc 3.6 km. zainstalowano tam najnowszy sysyem podprowadzania samolotu do ladowania w warunkach chu.... widocznosci

mowilem ze smieszne, bo nie wiem po jakiego grzyba nam tu az taki pas

w kazdym razie mialem okazje po nim jezdzic, ale o zadnych slizgach nie bylo mowy przez te rowki.

smiejcie sie albo nie ale poczytajcie w necie

Wszystko spoko, ale najbardziej podobało mi sie jak zapier.... z przebudową żeby zdązyć na czas (chodzilo chyba o kase z UE).
Pracowali dzien i noc + sobota, niedziela, to mi sie najbardziej podobało.
A i jeszcze jedno, mój kuzyn(z Krakowa) powiedział że jak sie czegoś nie da zrobić w Krakowie to da sie to gdzie indziej zrobić. Chodzilo mu o to że najbardziej poje**ne MPK w kraju (Krak) nie ma zamiaru otwierać lini na lotnisko(Balice), bo podobno to nie rentowne, a w Rzeszowie sie dało i wszystko jest spoko.
Jakoś po tych i innych przypadkach widać że np. w Rzeszowie sie chce i sie da, a w Krakowie nie.

A lotnisko macie super!
Pozdro dla Rzeszowa!

Cytat:
2006-02-02 00:14:55, dejta pisze:
widocznosci mowilem ze smieszne, bo nie wiem po jakiego grzyba nam tu az taki pas

za 2 lata zrozumiesz.Firma której dostarczam narzedzia startuje do przetargu na temrinal przylotów - odlotów - ma to odciazyc okecie.

To normalka ze lotniska w polsce sie rozbudowuja. Tanie linie + wejscie do Unii spowodowalo boom na przeloty polska-reszta europy. Rzeszow tez po reformie wojewodztw zyskuje coraz bardziej na znaczeniu. Ale jeszcze musi to potrwac. Moj kumpel pracuje w RyanAir i ostatnio lecial z Frankfurtu do Rzeszowa (stamtad zwinelismy go to Tarnowa). Mowil ze niestety w samolocie bylo 35 osob co na RyanAir jest tragedia bo oni bazuja na 100% oblozeniu lotow. Pare dni pozniej wyczytalem na Pascal.Onet ze likwiduja polaczenie Rzeszow-Frankfurt i bedzie tylko do Londynu. Ale to lotnisko na pewno bedzie sie rozwijac.

Cytat:
2006-02-02 20:45:08, yapko pisze:
To normalka ze lotniska w polsce sie rozbudowuja. Tanie linie + wejscie do Unii spowodowalo boom na przeloty polska-reszta europy. Rzeszow tez po reformie wojewodztw zyskuje coraz bardziej na znaczeniu. Ale jeszcze musi to potrwac. Moj kumpel pracuje w RyanAir i ostatnio lecial z Frankfurtu do Rzeszowa (stamtad zwinelismy go to Tarnowa). Mowil ze niestety w samolocie bylo 35 osob co na RyanAir jest tragedia bo oni bazuja na 100% oblozeniu lotow. Pare dni pozniej wyczytalem na Pascal.Onet ze likwiduja polaczenie Rzeszow-Frankfurt i bedzie tylko do Londynu. Ale to lotnisko na pewno bedzie sie rozwijac.

Ja też nie rozumiem dlaczego puste miejsca...moi rodzice wracają z Frankfurtu do Rzeszowa i bilety po 0.01 euro.