* kable do halogenow oma b- przelacznik przy kierownicy ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam oma b

Szukalem, alle nie znalazlem tego co mnie interesuje.

Chce zapodac sobie halogeny do omy < cos dopasuje >>soczewy w kratki, niechce ciac zderzaka > wiem ze mam oryginalne kable podprowadzone pod zderzak, ale co dalej ????
Przelacznika nie mam >> czy te kable sa podprowadzone pod przelacznik przy kierownicy czy nie ? < wtedy wymiana przelacznika i po problemie >

Bo jezeli niema instlacji podprowadzonej pod sam przelacznik to pewnie trzeba sie troche wiecej pobawic

Jeśli masz kable do halogenów pod zderzakiem, to także musisz mieć podłączenie do włącznika! W oplach zazwyczaj zakładają prawie całe okablowanie i jeśli jest jedna strona, to i druga musi być tylko że schowana!
U mnie w Omie A, mimo że seryjnie nie było komputera, to całe okablowanie do niego było, wystarczyło podłączyć wtyczkę i czujnik temperatury i wszystko DZIAŁA!
Więć dowiedz się gdzie orginalnie jest włącznik do halogenów w Omie B i napewno znajdziesz w pobliżu gdzieś ukrytą wtyczkę!!!
Pozdrawiam! Napisz czy znalazłeś!

ja przerabiałem patent w innym samochodzie i owszem kable były ale nie było bezpiecznika, anie konektorków do których mógłbym podłączyć go, i nie było przekażnika, wydaje mi sie ze w omie napewno jest przekaźnik na halogeny

Cytat:
2006-01-31 10:31:52, rafalklamut pisze: czy te kable sa podprowadzone pod przelacznik przy kierownicy czy nie ? < wtedy wymiana przelacznika i po problemie > Bo jezeli niema instlacji podprowadzonej pod sam przelacznik to pewnie trzeba sie troche wiecej pobawic

od kiedy to halogeny mają włącznik przy kierownicy
obok przeciwmgielnych jest montowany włącznik

Dokladnie obok przeciwmgielnych, tylko ze sa rozne wersje tego przelacznika i moj np ma przeciwmgielne a obok tam gdzie inne maja do halogenow u mnie jest zaslepka ??? wiec cos trzeba przerobic @@@ albo dorobic

Nie trzeba nic przerabiać, tylko kupić orginalny przełącznik do halogenów w ASO i będzie wszystko OK!
U mojego tatyw Astrze, też nie było halogenów i włącznika, ale przewody do halogenów były, tata kupił halogeny i orginalny włącznik i wszystko chula!!! (żadnego przekaźnika nie kupował)

Dzieki za podpowiedzi !
W sobote bede mial czas po pracy to sie tym zajme i dam znac czy sa te kabelki.

Pozdrawiam
atrix

poza tym jeśli się nie mylę to halogeny przeciwmgielne nie mają przekażnika (tak mam w omie C)zasilanie zabezpieczone jest tylko bezpiecznikiem.