Video for us

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak by miał ktoś dobry program do obróbki video, to niech da cynk, mam kamerkę i kartę TV ale nie ma możliwości wyboru jakości i wychodzą gigantyczne pliki 7-8 min to 1,2 GB

pierwsze koty za płoty??

stegny - zima

Diackon

..nie pchajcie się tak na drodze, zróbcie miejsce dla mnie... ;-D

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-04-08 11:23:56 ]

Niesamowite ! Już mi sie udało obejrzeć ten filmik pt "Stegny-zima" !
Trochę słaba jakość, ale da się oglądać.
Ładne nawrotki Krzychu zrobiłeś, bo to chyba Ty w głównej roli ?

będzie więcej tylko czsu mało

W roli glownej byl KJ Krzychu filmowal

a gdzie filmik z wnętrza mojego esperakaaaaa

Mimo iż mam bardzo dobry komputer i zainstalowane najnowsze dekodeki, to nie mogę obejrzeć filmiku ze stegien, bo bez względu na to jakiego playera używam, pojawia mi się komunikat że "nie może znaleźć określonego modułu"
CO JEST KUR... GRANE ???
...a filmik z moim EROSEM z kolei wogóle nie da się ściągnąć...

Korzystając z okazji, obejrzyjcie sobie jak walczę z Audii 100 które nie miało ręcznego, a ja próbowałem zatrzymać je w miejscu aby mogło spalić gumę

AUDI 100 kontra ŁUKASZ GAJER

Cytat:
bo bez względu na to jakiego playera używam, pojawia mi się komunikat że "nie może znaleźć określonego modułu"
CO JEST KUR... GRANE ???

Taki dziwny serwer. Zrywa połączenie, a plik ze ściągniętymi danymi pozostaje. Przed odpaleniem upewnij się, że masz cały plik.
Drugi adres jest błędny.

Mala pomylka
Na jednnym z zawrotow to nie bylem ja.... ja mam wszystkie kolpaki

Jaka masz kamerke ze taka cienka jakosc wychodzi?

Cytat:
2003-04-06 14:53:20, CIAPEK pisze:
Jaka masz kamerke ze taka cienka jakosc wychodzi?

Nie chodzi tu o jakość, czy markę kamery, lecz o stopień kompresji i użycie konkretnego programu

No tak, ale przeciez na forum juz sciagalem filmiki o podobnej wielkosci, dlugosci a o lepszej jakosci.... mam pytanie zarazem, jezeli mam jakas zwykla kamerke sony hi8 to co musze zrobic zeby zgrywac film na kompa?

Dokładnie to wytłumaczy ci to zapewne Łukasz !

Ale coś tam może i wiem z tego tematu

Jeżeli masz zwykłą kamerę, to chyba potrzebujesz karty telewizyjnej, czy czegoś tam I oprogramowania.

Jeżeli masz kamerę cyfrową, to potrzebne ci jest tylko oprogramowanie i złącze USB z komputerze.

Poczytam zaraz o tym na jednym forum, i w razie czego poprawię to co tutaj napisałem.

Dla Krzyska.

www.doom9.org Ściągnij z tej strony program Virtualdub. jest dobry do obróbki.

Najpierw napisz jaka kamera - cyfrowa/analogowa
Do cyfrowki - karta PCI FireWire do 200zl kupisz cos spokojnie
Do analoga - przy amatorskim zgrywaniu tunerTV będzie OK.

Karta potrzebna jest do cyfrówki, aby podczas zgrywania nie gubiło klatek.

Aha, dzieki... ja mam analogową i chyba się zaopatrze w ten sprzęt do kompa

Jezeli masz procesor typu Pentium 4 to proponowalbym zamiast karty Fire Wire (minimum 150PLN) kupic plyte glowna z taka karta na sobie (np VIA P4PB 400-FL) za okolo 400PLN.
Napewno bedzie to bardziej trafiony zakup... oczywiscie osobna karta FireWire jest tez dobrym rozwiazaniem, bo mozna ja przelozyc do nowego kompa tylko czy jest sens wydawac dodatkowo 150-200 PLN na sam sterownik ?

linki powinny już działać, jest tylko jeden właściwy

..nie pchajcie się tak na drodze, zróbcie miejsce dla mnie... ;-D

[ wiadomość edytowana przez: Krzysiek-Diackon dnia 2003-04-08 11:26:49 ]

z tymi plytami glowniymi to troche sie zagalopowales...bo na plycie to jest kontroler tylko.....

co do filmów to narazie się wstrzymam z ich zamieszczaniem, najpierw je oswoje i puszczę jakiś mały teledysk ze Stegien...

więc lasombra jak byś mógł to wywal ten post wogóle
dzięki

Testowalem ta plyte i dziala poprawnie z cyfrowymi kamerami...
W pracy kolega sobie ja kupil i jest zadowolony...

Opis tej ze plyty