[K] Mechanizm zamka klapy tylniej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Potrzebuję mechanizm zamka klapy tylniej. Niestety padł chyba ofiarą naszej kochanej zimy i trzeba mocno się natrudzić żeby zamknąć bagażnik. Jak ktoś miałby coś takiego na zbyciu to będę szczęśliwy.

Witaj.
W zeszłym roku miałem to samo. Okazało się, że pękła sprężyna w tym mechaniźmie. Koszt zakupu był ok. 15 zł.
Kobar

Witaj

To jest cena rozumienm samej sprężynki? Gdzie kupowałeś? Dużo jest zabawy z wymianą?

Sprawa już nie aktualna. Udało mi się kupic zamek.

Cytat:
2006-02-07 14:56:34, draco_pl pisze:

A u mnie aktualna - dzisiaj mi sie to rozdupiło. Ma ktoś z szanownych kolegów takie cudo?

Cytat:

Cytat:
A u mnie aktualna - dzisiaj mi sie to rozdupiło. Ma ktoś z szanownych kolegów takie cudo?

Zamek bagażnika

[ wiadomość edytowana przez: Andi_K dnia 2006-02-08 10:19:12 ]

Cytat:
2006-02-08 10:16:40, Andi_K pisze:
Zamek bagażnika [ wiadomość edytowana przez: Andi_K dnia 2006-02-08 10:19:12 ]

Kurdeee...70 zł!!+przesyłka co czyni kwotę 78 lub 100 !! (kurier)

Coś się komuś porąbało! ...w ASO Daewoo ten zamek kosztuje na pewno mniej! (kiedyś była cena 60,0zł zł netto )

Nie kupuj na allegro!...idź do sklepu i tyle!....będzie TANIEJ!

Powodzenia

Sklep polmozbyt Torun
45zł z wkładką i kluczykami.

Cytat:
2006-02-08 10:34:47, maltoron pisze:
Sklep polmozbyt Torun 45zł z wkładką i kluczykami.

To jest już super fajna cena!...sprawdziłem u nas ...w Chorzowie, prywatny sklep z częściami daewoo cena : 65zł...jak to na śląsku...drożyzna ...ale i tak wyraźnie TANIEJ niż na Drogim allegro

Poczekaj chwilę z kupnem tego zamka - Draco_pl kupił go ostatnio za około 20 zł tylko nie pamiętam dokładnie w którym sklepie (rozmawialiśmy o kilku).
Spróbuj zapytać go na privie (żeby nie przeoczył tego topiku) albo poprostu zadzwoń do niego.

Zamek kupiłem ostatnio w Daewoo na Towarowej za własnie 20 zeta. Tylko,ze to jest W-wa. trzeba by ewentualnie kupis zamek i wysłać pocztą. Ja chwilowo jestem bez samochodu i nie bardzo mam jak tam podjechać, żeby zrobić taką akcję. Ewentualnie musielibysmy o tym pogadać w przyszłym tygodniu, może mógłbym Ci pomóc w ten sposób.

Ja myślę, że Draco kupił zamek, który zazębia się z pałąkiem w tylnym pasie nr katalogowy 90221185 (ja to kupiłem w Motokombi za 17 zł). Zamek z kluczykiem to następna część która z tym współpracuje(otwiera).
Kobar

Nie odzywalem sie dlugo, bo mialem urlopik kilkudniowy. A sprawa dalej aktualna. Caly zamek raczej nie jest mi potrzebny. Ewidentnie sie tam jakas sprezynka urwala. Bagaznik sie otwiera zawrówno z kluczyka jak i ze srodka. Ale zeby go zamknąć to trzeba zdrowo pierd.lnąć kilka razy - niemal jak w starym dużym fiacie.

Cytat:
2006-02-13 18:29:33, Michal-500 pisze:
niemal jak w starym dużym fiacie.

To może sobie wyreguluj zaczep w progu bagażnika

Cytat:
2006-02-13 18:31:03, piotr_ek pisze:
To może sobie wyreguluj zaczep w progu bagażnika

Nie, nie, to napewno ten w klapie. Ten ząbek wystający z tego ustrojstwa (zamka) w klapie luźno sie rusza. Coś tam musiało pęknąć.

[ wiadomość edytowana przez: Michal-500 dnia 2006-02-13 18:58:39 ]

Cytat:
2006-02-13 18:58:05, Michal-500 pisze:
Ten ząbek wystający z tego ustrojstwa (zamka) w klapie luźno sie rusza. Coś tam musiało pęknąć.

No to zrobiło Ci się dokładnie to samo co u mnie. Niestety, jeszcze nie jestem Ci w stanie pomóc zakupem na Towarowej. Cały czas jestem bez samochodu.
Nie nawidzę złośliwych zbiegów okoliczności. Ciągle nie ma kiedy naprawić esperaka