MotoNews.pl

Gdy hyundaia zżera rdza:-(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no własnie ma ktoś jakiś sposób (skuteczny) na pojawiającą się rdzę......jakieś maści w tubkach czy cuś...lakierowanie nie wchjodzi w gre bo mnie na to nie stac chodzi mi o jakas "tymczasową konserwację" narazonych miejsc

Jesli chodzi ci o tymczasowa metode to polecam stary sprawdzony sposob, mianowicie posmaruj smarem miejsca gdzie wychodza "kwiatki" i po sprawie, na czas zimy powinno pomoc.
A tak powaznie to jednak proponuje pojechac do jakiegos lakiernika i zrobic zaprawki bo pozniej to juz moze byc po zawodach.
Pozdrawiam

witam.tymczasowo to mozna kupic spraj,przeczyscic i jak umiejętnosci starcza to zaszpachlowac i psiknąc.na nalepce pod maską są numery farby.ja dobrałem z firmy motip czy cosza limuzyne nie robi a wygląda dobrze.czasem jak zobacze jakiegos opla albo forda to wyglądają gorzej niz najgorzej skorobowane pony
pozdrawiam

Przedmowca ma racje Nie boj sie sam robic drobnych zaprawek nawet jesli nie wyjdzie Ci najlepiej zawsze mozesz to poprawic a zapobiegniesz dalszemu rozwojowi korozji. Papierek scierny, szpachla, drewniany klocek i jazda Masz bialy kolor (sugeruje sie aviatarem) wiec nie powinienes miec problemu z lakierem... Kup sobie podklad, bialy lakier i jedz z koksem W przypadku plaskich powierzchni sprawa jest calkiem prosta Do glebokich dziur kup sobie koenicznie szpachle z wloknem szklanym (koszt puszki okolo 16 PLN) - dostepna w TESCO polecam. Moze Ci byc takze potrzebne samo wlokno szklane, ktore bedziesz podklejal od spodu. Nie jest to zadna filozofia i wymaga to raczej cierpliwosci niz wiedzy. Jesli nie czujesz sie na silach co do oceny jakich srodkow uzyc do latania dziur, gruntowania powierzchni lub masz inne problemy jedz do sklepu z artykulami lakierniczymi - sluza tam wiedza i porada.
Hahaha i jeszcze cos - przypomina mi sie jak kiedys w accencie kumpla latalismy dziure w dachu (po oczysczeniu okazalo sie ze jest to nie "kwiatek" a wielka dziura ) Do latania posluzyla nam puszka po piwie "TATRA" oraz szpachla na którą to przyklejony został kawałek owej puszki Trzyma sie to do dzis i nic nie widac. Lakierik za usuniecie tej dziury zazdal 300 PLN
Powodzenia i nie boj sie dzialac SAM Czesto to procentuje
P.S. Pierwszy raz zaszpachlowalem blotnik nie bylo zbyt prosto Pozniej poprawilem go i robilem stopniowo zapreawki na calym nadwoziu. Niesamowita satysfakcja no i oczywiscie portfel nie chudnie Oddajac samochod do lakiernika nie widzisz co ten robi, nie masz tez na to wplywu.

[ wiadomość edytowana przez: pall_mall dnia 2006-02-01 17:33:03 ]

[ wiadomość edytowana przez: pall_mall dnia 2006-02-01 17:41:00 ]

A ja proponuje juz najlepszy spsob na tymczasowy problem. Najlepiej kup troche papieru sciernego postaraj sie zetrzec rdze i posmaluj jakas podkladowka.Jak efekt sie nie podoba mozesz kupic spray podobny do Twojego lakieru(koszt lakieru ok 7zl, papier scierny 5zl, troche checi) Sam mozesz zrobic tymczasowe zaprawki to nic trudnego a zabezpiecza blache przed dalszym rdzewieniem!!!!!

dzieki za wszystkie rady ...głębokich dziur nie mam tylko takie nad kołami uszczerbki i jak sie paznokciem podwazy to lakier odpryskuje a na jego miejsce przychodzi rdza

ps. chyba nick wystarczajaco swiadczy o mojej płci )))))

Cytat:
2006-02-01 22:24:31, Olinka pisze: ps. chyba nick wystarczajaco swiadczy o mojej płci )))))

i w avatarku widac ze fajna z Ciebie babka
Pozdrawiam
Marcin

Hehehe dopiero teraz zwrocilem uwage Sa dwa najpieklniejsze widoki na swiecie: kobieta w hyundaiu (lub obok ) i kobieta w trabancie Pozdrawiam i podziwiam zapal lakierniczy plci pieknej Poniewaz wierze ze kobiety sa dokladne w tym co robia, jestem swiecie przekonany, o perfekcji ewentualnie wykonanych zaprawek
P.S. Przepraszam za moja zmiane plci w poprzednim poscie
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: pall_mall dnia 2006-02-02 03:46:28 ]

sie nie gniewam )) jako studentka polibudy mozna powiedziec ze przywyklam (yyy chyba wlasnie sama sie pogrzebałam )

w kazdym razie jak tylko sie zrobi sucho na zewnatrz zabieram sie do szpachlowania mojej bialej strzaly )

pozdrawiam
O.