MotoNews.pl

Bestia vs Wartburg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nowy temacik bo cos malo sie dzieje na forum Wczoraj z Maydeyem postanowilismy zrobic sobie porównanie mojej besti i jego wartburga (Poprzednio dosiadał czerwonego UNO) ale teraz jest Wart. 1.3 (silnik Golfa) Spotkalismy sie na pasie wieczorowa pora i jechalismy na 2 autka od mojego domu on pierwszy zeby sprawdzac czy niebiescy nie stoja a ja za nim Zrobilismy sobie fajna trase duzo nawrotów pare szykan itp. Czasy byly nastepujace Wart. 44.4 a ja Bestia 44.5 (przegralem ) Uznalismy to remisowo

Na rownoleglych sytuacja wygladala tak(zaznacze ze wartburg posiada inst. LPG):

Bestia LPG vs Wartburg Benz zwyciezca- Wartburg
Bestia Benz vs Wartburg Benz zwyciezca- Bestia
Bestia LPG vs Wartburg LPG zwyciezca- Bestia

Moze to Wartburg ale z tym silnikiem to źwarna furka to by bylo na tyle

PS Wartburg Maydaya jest juz po malych retuszach zawiecha z przodu 2.5 zwoja ztyłu 2 zwoje wyglad calkiem calkiem

Szacuneczek

Misiek mam nadzieje ze ty wraz z bestią , maydaj wraz z warczyburgiem/unem , luizka wraz ze swoją bąbką wpadniecie w niedziele na pas o 13.zbiurka przy kratach

Ja bede na pasie

Ciekaw jestem jak ten Warbi wyglada i jak jezdzi to musi byc szokujace kiedy wygrywa z Bestia

Ja juz widzialem pod domem miska co sie dzialo

Corn miej na uwadze ze Bestia byla na LPG a Wandenburg na Benzynce A jest to roznica

Szacuneczek

Wiem wem ze na benzynie wtedy jechal ale jakos nie moge tego przetrawic ze Wartburg wygral chodzi mi o ten widok

Corn prosta sprawa jak bedziesz w piatek to zrobimy dla ciebie specjalny pokaz i zobaczysz na wlasne oczy!!!

A spytam tak z ciekawosci ile ma koni ten wartburg z tym silnikiem 1,3 ?

Nie wiem dokladnie ale wymiot dos dobry miazga zadziwilo mnie to autko ma napewno kolo 60 kuców jak nie wiecej Tuning odchodzi powoli ale dosadnie autko jest juz uglebione moze nie na max ale sporo w planach jest przebudowa przedniej atrapy tzn wykonanie grilla i przebudowy swiatel na podwujne od polczana przejsciówki i montaz 4 takich halogenów jak ja mam w Bestii. Wydech tez jest juz w trakcie przeróbek narazie koncówka wlasnego wykonania ale to dopiero poczatek Tyl tez pujdą fachowe swiatelka potrójne okrągłe planów duzo ale powoli wcielane sa w życie Może to tylko Wardburg ale zobaczyci co to bedzie za furecja

Szacuneczek

Mój ojciec zawsze powtarzał, że wartburgi to bardzo dobre samochody (szczególnie te z silnikiem polo).

Małe sprostowanko Wardburgi mają silniki z golfa 1.3 a Trabanty z Polo 1.1

Szacuneczek

To ten Warbi zapowiada sie baaaaaardzo ciekawie

No to widze ze sznalazlem konkurentow dla mojego skodillaka.Jak bedziecie w piatek cos organizowac to ja tez sie pisze.Zrobimy male zawody na 200 pare metrow sprzetami z komunistycznych krajow
Co wy na to???

no to wilu zapraszam o 17.30 to najprawdopodobniej sprubujesz sie z warczyburkiem

Wilu nie ma sprawy Warczyburk bedzie i napewno bedzie chetny na próbe z toba gwarantuje Ci to Wiesz Bestia tez bedzie wiec nie widze przeszkód zrobic równiez konfrontacje BESTIA vs SKODA ????

Szacuneczek

Witam

Wilu a ta twoja rapidka to ma skrzynie 4 czy moze 5 biegowa? a i czy robiles cos z mechanika w niej czy tylko sam wyglad ?

SKODA POWER

Misio a gdzie cieliscie te sprezynki od Warburga bo kurcze tez bym sobie chcial przyciac i ile zaplaciliscie

Witam Sliwek WRC
Skrzynie mam 5 a w silniku tylko stozek Kingdragona i swiece Briska.I to wszystko.

O to spoko Wilu
ja w swojej 105 tez mam briski. Kiedys mialem Iskry ale sie na nie tylko wkurzalem bo autko jakos dziwnie mi jezdzilo. Nie ma jak BRISK. Co do storzka to tez wlasnie o niem myslalem.Wogole jak sie spotkamy to pokazalbys swoje autko w calej okazalosci bo na zdjeciach widac ze musi fajnie wygladac

pozdrowionka

Nie ma sprawy.Moze w niedziele sie pojawisz.Powinna byc ladna pogoda,albo przynajmniej cieplo.dzis mnie niestety nie bedzie nawet na chwile bo mam na 17
POzdrawiam.