Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-02-02 23:40:52 Witam!
Wiem ze temat audio w getzie byl wielokrotnie poruszany. Czytalem duzo postow na ten temat w tym forum jednak nie trafilem na informacje ktorych poszukuje. Otoz mam prosbe, czy ktos moglby mi powiedziec, o jakich wymiarach głośniki można włożyc w przednie drzwi getza, tak żeby nie ingerować i nie przerabiać boczków ani nie zakładac dystansów. Czy są głośniki 16,5 cm na tyle płytkie, ze bez problemu da sie je po prostu zamontować zamiast oryginalnych bez żadnych kombinacji? Czy konieczne sa dystanse? Może ktoś z Was dobrał jakieś fajne głośniki i przetestował taki prosty montaż? A może ktoś ma pod ręką wyjete z auta te głośnik 13cm które getz miał fabrycznie montowane? JAkiej one są głebokości? Czy mają jakieś symbole nazwy to znalazłbym sobie parametry w necie? I druga sprawa, kiedyś trafiłem na fajny post w którym było dokładnie a wręcz łopatologicznie pokazane (również na zdjęciach) jak zdejmować boczki i takie głośniki montować. Szukałem w archiwum ale niestety nie znalazłem takiego tematu. Najwiecej było na temat głosników z tyłu w wersji getza 3d. Jak pewnie się domyślacie jestem laikiem w tej dziedzinie, ale chciałbym spróbować swoich sił - samemu sobie głośniki kupić i je również samemu założyc ![]() ![]() Pozdrawiam Wszystkich [ wiadomość edytowana przez: FPioter dnia 2006-02-02 23:41:19 ] |
![]() Ele-T HF MEMBER Hyundai Getz Dekine Warszawa | 2006-02-03 15:33:27 https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=112069&c=89&f=7
jezeli nie chcesz uzywac dystansow to glosinki musialy by byc plytkie jak talez do drugiego dania ![]() [ wiadomość edytowana przez: Ele-T dnia 2006-02-03 15:33:45 ] |
![]() Ele-T HF MEMBER Hyundai Getz Dekine Warszawa | 2006-02-03 19:19:09 trzeba by zrobic poradnk - zaloz sam glosniki, wszystko wymierzyc pomierzyc zmierzyc itp by nie bylo kolejnych miliona pytan bo co chwile na priva dostaje czy 16.5 cm sie zmiesci czy nie ![]() |
![]() Ele-T HF MEMBER Hyundai Getz Dekine Warszawa | 2006-02-05 13:45:11 jak bedzie cieplo to bede rozbieral wszystko by dokladnie wygluszyc i by mi nie pierdzialo bo jak slucham glosniej to plastiki mi skrzecza z tylu i w drzwiach
i troche mnie to denerwuje poza tym kable sie telepia |
![]() FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-02-05 19:12:21 Witam!
Dzieki za pomoc i fotki. Dla ludzi którzy dopiero raczkują w takiej dziedzinie jak usprawnianie własnego autka to bardzo wielka pomoc. Ostatnio trafiłem na firmę w Łodzi która sprzedaje dystanse na głośniki 16,5cm do getza (przynajmniej tak mi powiedzieli) wystarczy kupic takie dystanse - po 18 zł chyba i głosniki o głebokości montażowej max 50 mm (ponoć takich głośników rożnych firm jest ok 30 rodzajów) Ja znalazłem pare interesujących pozycji ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich ! |
![]() Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2006-02-06 16:42:54 W dziale tuning na stronie juz od dawna istnieje dzial porady! Tylko jest pewnien problem ze nie ma kto tych porad pisac, jesli sa chetni, to prosze o kontaky, albo po prostu o przysylanie swoich porad na maila witurb@interia.pl
[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2006-02-06 19:06:13 ] |
![]() mAkArOn HF MEMBER Landryna 1.8 GT 93' Białystok | 2006-05-12 11:19:50 Patrze ze tak gadacie o dystansach z MDF'u to tu sa juz gotowe ;p
Dystanse MDF |
![]() termos HF MEMBER Hyundai Getz Warszawa | 2006-05-12 12:59:25 Tutaj jest chyba taniej.
Znałem tą ofertę, ale chciałem mieć pewność, że dystans nie będzie miał za małej średnicy zewnętrznej. Rozstaw śrub mocujących dystans do drzwi wyszedł mi w pomiarach 174mm (później zrobiłem 173mm). Bałem się że kupny dystans będzie miał za małą średnice zewnętrzną, dlatego wykonałem go sam. |
![]() FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-05-12 13:32:16 Witam!
pod tym linkiem sa gotowe dystanse do getza, kupiłem takie i mam założone w autku. Zakładałem w ASO i nie narzekali więc chyba pasują i nic nie trzeba poprawiać. Pozdrawiam Link |