MotoNews.pl
5 Sprzęgło piszczy (134161/26)

Sprzęgło piszczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprzęgło przy naciskaniu i puszczaniu czasami piszczy i chyba chodzi z większym oporem. Pompa sprzęgła do wymiany, czy usterka jest w innym miejscu? Dzięki.

piszczy w momencie kiedy nastepuje ruch pedalu? czy jak jest wcisniete? jesli w trakcie samego wciskania albo puszczania to nie widze zwiazku z pompa..raczej cos ci skrzypi a nie piszczy..naoliwic trzeba

Skrzypi tylko w trakcie ruchu pedału. W serwisówce pisali, że jak piszczy to trza wymienić pompę. Co i gdzie tam można nasmarować?

Cytat:
2006-02-04 00:44:22, horacy pisze:
Skrzypi tylko w trakcie ruchu pedału. W serwisówce pisali, że jak piszczy to trza wymienić pompę. Co i gdzie tam można nasmarować?

ja ci nie powiem dokladnie..ale hmm..no jak sie zchylisz w ocholice pedalow to zauwazysz ze kazdy z nich jest na takim ramieniu...musisz powoli wciskajac reka zlokalizowac miejsce skrzypienia..jesli po za skrzypieniem sprzeglo dziala ci prawidlowo to kompletnie nie widze sensu wymiany czegokolwiek

MI piszczało-jak sie okazało piszczała spręzyna która odciąga
pedał do jego pierwotnego polozenia-dokladnie piszczała w
miejscu w którym jest ona mocowana

Rozwiązanie-psiknij tam na ta sprężyne jakims WD-40-
najprawdopodobniej pomoze-jak nie to musisz gdzieś indziej cos
ocierac powodując pisk ale pompe bym raczej wykluczył-Stawiam
ze na 90% to ta spręzyna

Powodzenia

tommi co ty masz tam za podpis? czekaj czekaj..zrobia ci zaraz komisje sledcza i bedziesz sie tlumaczyl no nie moglem sie powstrzymac niech ojciec dyrektor mi wybaczy

[OT]

Tak swoją drogą to Tadeusz Rydzyk :
1. jest kapłanem (ma święcenia kapłańskie),
2. Nie jest księdzem,
3. Jest ojcem, gdyż zakon do którego wstąpił (Redemptoryści) w taki sposób nazywa swoich współbraci.
I właśnie stąd wzięło się określenie Ojciec Dyrektor.

Ostatnio podpisuję sporo umów z proboszczami, są z różnych zakonów, ale jest jazda aby ustalić przed spotkaniem jak sie zwracać do proboszcza konkretnej parafii, gdzie ma przełożonych i dlaczego kuria nic nie ma do zarządzania nieruchomością.

Skrzypi niestety gdzieś pod maską, w środku pisk jest stłumiony. Piszczy tylko w pewnym zakresie ruchu pedału. Oprócz tego sprzęgło działa dobrze.

Cytat:
2006-02-04 21:52:57, horacy pisze:
Skrzypi niestety gdzieś pod maską, w środku pisk jest stłumiony. Piszczy tylko w pewnym zakresie ruchu pedału. Oprócz tego sprzęgło działa dobrze.

A moze to lozysko oporowe ci piszczy Ile jezdzisz juz na tym sprzegle ?

Nie wiem ile, bo go mam od niedawna. Tyle, że skrzypi tylko w trakcie ruchu pedału i na wyłączonym silniku również.

Cytat:
2006-02-04 22:29:28, horacy pisze:
Nie wiem ile, bo go mam od niedawna. Tyle, że skrzypi tylko w trakcie ruchu pedału i na wyłączonym silniku również.

wez kogos do pomocy i niech wciska a ty patrz pod maske..jesli nie zlokalizujesz to wjedz na kanal i patrz od spodu jak ktos bedzie wciskal..mowie..jesli sprzeglo dziala bez zarzutu to ten piski jest kwestia wylacznie twojego dobrego samopoczucia..watpie zeby cos sie zlego dzialo

To się nie martwię. Posłucham przy okazji, dzięki.

Cytat:
2006-02-04 09:15:33, AnJay pisze:
[OT] Tak swoją drogą to Tadeusz Rydzyk : 1. jest kapłanem (ma święcenia kapłańskie), 2. Nie jest księdzem, 3. Jest ojcem, gdyż zakon do którego wstąpił (Redemptoryści) w taki sposób nazywa swoich współbraci. I właśnie stąd wzięło się określenie Ojciec Dyrektor. Ostatnio podpisuję sporo umów z proboszczami, są z różnych zakonów, ale jest jazda aby ustalić przed spotkaniem jak sie zwracać do proboszcza konkretnej parafii, gdzie ma przełożonych i dlaczego kuria nic nie ma do zarządzania nieruchomością.

Nie no chłopaki zaraz z tego wyjdzie wątek na temat RYDZYKA

A co do jego tytułów to on ma wszystkie tytuły bo to jest zajebiście
dobry i madry człowiek i wcale niekradnie tylko biednym rozdaje i
jeszcze mu tylko tytułu PREZYDENTA brakuje ale on i nie tylko on juz nad tym pracują....

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2006-02-04 23:32:15 ]