Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() GoGo Pełnoprawny Klubowicz Omega B FL Sedan Kamienna Góra | 2006-02-05 11:28:43 Mam pytanko. Czy komuś w Omedze B podczas mrozów blokuje centralny zamek, zwłaszcza w drzwiach przednich. U mnie przy temp. poniżej -10 stopni zamarza centralny ale tylko w drzwiach przednich. Oczywiście samrowanie, płyn hamulcowy w zamki i inne zabiegi już przećwiczyłem. Zamki chodzą dobrze i nie zamarzają a jednak guziki przednie nie wyskakują do góry. może ktoś już przerabiał ten problem |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2006-02-05 20:58:35 Gogo jakie masz siłowniki???
Te działające na 4 atm nie wyrabiają przy takich mrozach. Ja mam założone 6 i też są za słabe, chyba trzeba zmienić na mocniejsze. |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2006-02-05 21:28:34 Choć mam tylko Vectrę A, ale problem ten sam.
Przy mniejszych mrozach mechanika zamka elektryczego działa, ale już przy większych - tylko ręcznie. |
![]() GoGo Pełnoprawny Klubowicz Omega B FL Sedan Kamienna Góra | 2006-02-05 21:39:18 Sławk ja nie wiem jakie te siłowniki tam są. Nie rozbierałem. Wiem, że to wina siłowników, bo zameczki nasmarowałem i chodzą jak w zegarku. Coś czuję, że trzeba będzie drzwi porozbierać i dostać się do tych siłowników. jak jest bdo -10 stopni to jeszcze jeszcze, ale powyżej to KUPA.
pozdro |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2006-02-05 21:52:46 To wilgoć, siłowniki nie działają podciśnieniowo, są mechaniczne.
Pojechać do ciepłego garażu, zostawić na noc i powinien byc spokój |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2006-02-06 17:32:16 W przypadku wawy polecam podziemny parking w Blue City. Podjechać w sobotę rano, opękać z małżonką zakupy, kursowanie po sklepach z ciuchami. Po paru godzinach portfel lżejszy, ale za to auto wysuszone i central działa. Sprawdzone ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2006-02-08 15:08:38 ja mam siłowniki 3.5kg i jest to samo. otwieram auto kluczykiem, pomacham w lewo i w prawo to za którymś razem zaskoczą wszystkie siłowniki. Ale i tak za chwilę jest to samo. Z pilota nie ma szans, żeby otworzyć zamki.
pzdr ![]() [ wiadomość edytowana przez: scoodie dnia 2006-02-08 15:09:11 ] |
![]() GoGo Pełnoprawny Klubowicz Omega B FL Sedan Kamienna Góra | 2006-02-08 20:46:22 Dobrze wam mówić
wsiąść do auta pojechać do ciepłego garażu lub na parking w budynku itd kiedy ja od temperatury -10 nie mogę otworzyć auta. Nawet próby kluczykiem nic nie dają. Guziki nie wyskakują, czasem otwiera się tył to wówczas włażę od tyłu odpalam auto - ogrzewanie na max i czekam ale cyrk |
![]() Andremil Forumowicz Byl Kadet/Agila/Meri ... Piła | 2006-02-08 21:26:03 Miałem podobnie w Agili jak mnie baba umyła auto na początku stycznia - przyszły mrozy i central cos tam kwikal i nic - nawet se kluczyka wetknac nie moglem ![]() |
![]() henos OPEL CALIBRA ; Suzuk ... Kęty | 2006-02-08 22:25:35 u mnie w calibrze jest to samo. zamarzają siłowniki... poprostu podczas dużych mrozów nie zamykam auta... a jak zamknę to się potem gimnastykuję... zima się kończy podobno więc problem niebawem zniknie ![]() |
![]() Biznes Forumowicz OMEGA BFL Stary Sącz | 2006-02-09 00:55:44 Kolego GoGo ,na Twoim miejscu to ja bym siłownikom dał spokuj bo to nie one zamarzaja gdyz małoprawdopodobne aby tam sie woda dostała do nich bo nawet jezeli byłaby w nich woda to zaraz szlak by je trafił czyli jak to sie mawia było by w nich zielono,a zamarzaja zamki gdyz umycie i posmarowanie wiele nie zmieni najlepiej jest wymyc zamek i popsikac WD-40(sprawdzone)zadne inne dziadostwo ,oleje, smary itp.,a juz najpewniej jest jezeli uszczelka szyby nie przepuszcza wody do srodka drzwi, wtedy jest po problemie |
![]() bartex Opel Astra F Rzeszów/Bolton UK | 2006-02-10 09:20:47 No i mnie ten problem dopadł dzisiaj rano ![]() |