MotoNews.pl

Brewki, okulary - jaki klej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiecie może jaki użyć klej do przyklejenia brewek? Podobno najlepszy jest do przyklejania szyb samochodowych ale gdzie go dostać?

...podobno wystarczy taki do klejenia szkła np.: akwarium - a taki będzie miał każdy "szklarz" i pewnie trochę odsprzeda...

pozdrawiam
Bartek

Proponuje klejone miejsca przemyć benzynką ekstrakcyjną celem odtłuszczenia powierzchni i użyć silikonu bezbarwnego, cholerstwo trzyma bardzo mocno, tylko pod warunkiem że klejone powierzchnie są czyste i wolne od tłuszczu.

A ja proponuje nie krzywdzic autka i nie przyklejac!!! Doprawdy trudno o skuteczniejszy sposob oszpecenia samochodu!!!

Ja mam brewki przyklejone na sylikon akwarystyczny-dostałem go w zwykłym sklepie z farbami (tubka za kilka PLNów) W razie czego można brewki odkleić w jednym kawałku, a żaden jełop-amator cudzej własności i tak na szybko nam ich nie skroi
Pozdr.

Cytat:
2003-04-06 13:54:20, Bartek_PN pisze:
...podobno wystarczy taki do klejenia szkła np.: akwarium - a taki będzie miał każdy "szklarz" i pewnie trochę odsprzeda...

pozdrawiam
Bartek

KLEJ DO SZYB 25PLN tubka....tylko przyklej dobrze,bo potem oderwac jest problem....

Tak jak chlopaki radza na klej do szyb lub silikon.
Ja swoje brewki kleilem na klej do szyb.

Tak jak LUZ mowi.
Troche silikonu i wystarczy.
W każdym sklepie farb - chem czy markecie dostaniesz silikon w małej lub wiekszej tubce. Od 6 do 12 PLN.
Oderwac nie jest łatwo, a jesli juz, to bez uszczerbku na szkle.

Poz NJOY