MotoNews.pl
2 Nitro w maluchu (134441/0)

Nitro w maluchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Mam ostatnio taki pomysl ktory polega na wprowadzeniu podtlenku azotu do dolotu malucha. Slyszalem ze podtlenek azotu otrzymuje sie z saletry ogrodniczej poprzez ogrzewanie w substancji w probowce. Z probowki do wiekszej butli np. 5l. Napelnic do pelna i pozniej do zakretki tej butli dac waz ktory poprowadzic do wlotu powitrza kompresora i do jakiejs butli np. turystycznej na propan butan. Pozniej ja do auta i do dolotu wezyk i przy jezdzie pomalu upuszczac podtlenek azotu zawarty w u butli do dolotu mojego maluszka. Co wy myslicie o tym szalonym pomysle?? Prosze o jakies porady, sugestie, itp.

Pozdro

Tu jest przyklad otrzymywania N2O

http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1337

eee

a ja tu kase pakuje w silnik, na nastepny kajotes biore 10 puszek smietany w sprayu, poprowadze wezyk do dolotu a pilot bedzie wkladam i cisnal n2o , generalka pewna

ja proponuje gaźnik wyeliminować.
samą rurke i węzyk z palivem dołączyc i taki kranik mały tylko.
tak samo z nitro zrobic
takie zawory kulowe w sklepach hydraulicznych kosztują niewiele. więc gra warta swieczki

a najlepszy sposob na odelzenie glowicy to jej nie zakladac...
Cytat:
Co wy myslicie o tym szalonym pomysle?? Prosze o jakies porady, sugestie,

wez sie lepiej za nauke i zacznij do szkoly chodzic,bo widze ze u ciebie z wiedza z fizyki i chemii to kiepsko jest...

jeździł ktoś kiedyś na śmietanie?

ja probowałem na moczu. po 300 metrach kaput

forum.streetracing.pl Rtviper szuka chetnego chyba od 3 lat do załozenia podtlenku do malca.
Cena chyba 750 za czesci robocizna ich ale nie daja gwarancji ze to wytrzyma

Cytat:
2006-02-06 18:23:36, ZoLt4R pisze:

Trzeba bylo wypic wczsniej kilka browarow/komandosa/lub jakis spiryt,wtedy bys troche dalej pewnie dojechal

Cytat:
2006-02-06 18:23:36, ZoLt4R pisze:

trza było wczśniej dac mi znać bym ci bimberek odpowiedni zrobił i do tego na zpitke wiadro metanolu to byś ze 3 km przejechał na 400m to byś zszedł poniżej 9sec

Chcesz tłoki z asfaltu wyskrobywać?

To może inaczej...
Zasilanie samochodu ozonem

Almost Free Ozone Generator

na moczu faktycznie nie jedzie. ale na smietanie moze daloby rade?

Akurat mi nie chodzilo o smietane lecz o inny sposob otrzymywania N2O. A poza tym to bym przeciez malutko puszczal tego gazu do dolotu a wy odrazu ze tloki trzeba bedzie zbieraci i itp. Nie rozumiem was

Cytat:
2006-02-06 19:52:43, ZoLt4R pisze:
na moczu faktycznie nie jedzie. ale na smietanie moze daloby rade?

A może takie małe LPG:
Jesz grochówkę, albo fasolę, wężyk w d... i do dolotu.
To byłby napęd odrzutowy, bo odrzucałby potencjalnych pasażerów

Cytat:
2006-02-06 19:58:38, krolik144 pisze:
Akurat mi nie chodzilo o smietane lecz o inny sposob otrzymywania N2O. A poza tym to bym przeciez malutko puszczal tego gazu do dolotu a wy odrazu ze tloki trzeba bedzie zbieraci i itp. Nie rozumiem was

Dobra, spoko. Zobacz te linki, co Ci podałem, wyjdzie Ci to taniej od instalacji NOS, jak coś da to się pochwalisz rezultatami, a jak nie to przynajmniej dużo kasy w to nie utopisz. Bo do NOS'a, nawet samoróbki potrzebujesz dodatkowo jakiegoś zbiornika (może starej gaśnicy), odpowiednich przewodów i przedewszystkim jakiegoś zaworu, który będzie miał możliwość regulacji wtrysku tego azotu, a poza tym efekty i tak nie będą zbyt duże...

Dzieki za wyrozumialosc. Akurat mam stara gasnice to postaram sie dorobic jakis wentyl w dnie gasnicy i bede ladowal ja jak kolo Musze tylko jechac gdzies kupic takowa saletre i bede informowal na bierzaco co sie dzieje podczas eksprymentow. A wogole ten maluch i tak idzie za niedlugo na zlom to nie bedzie mi go zalowac.

proponuje strzał +500KM

Ja proponuje zamiast NOS to CO2
jeżeli znasz chemie to C-węgiel i O2 to tlen

Więc węgiel się pali to wie każdy a na dodatek do tego są 2 części tlenu to będzie dawać lepszego kopa niż N2O bo tam jest tylko 1 część tlenu i gaz nie palny

Jeżeli zastosujesz CO2 to + 90% mocy najmniej

tylko do wegla to łopata bedzie mu potrzebna i sam sobie raczej nie poradzi więc sobie maszyniste z pkp bedzie musiał załatwić
a wogóle to temat chyba trafił nie na właściwy dział bo to raczej cos z cylu strefa 11