Myjka od 7-boleści

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemanko
Byłem na myjce "ręcznej" samochód czyściótki jak nówka
tylko jeden z tych myjkowych frajerów urwał mi cymbałem lusterko wewnętrzne jak pucował tapicer.
Moje pytanie jkim klejem najlepiej je przykleić??

Cytat:
2006-02-06 16:39:20, luka568 pisze:
siemanko Byłem na myjce "ręcznej" samochód czyściótki jak nówka tylko jeden z tych myjkowych frajerów urwał mi cymbałem lusterko wewnętrzne jak pucował tapicer. Moje pytanie jkim klejem najlepiej je przykleić??

No to niezły syf. Ja miałem to samo i żadnym klejem się tego nie dało skleić. Za każdym razem się odklejało. A problem polega na tym, że jak skleisz, to przy wkładaniu działa zbyt duża siła (wciskasz to na kulkę) i za każdy razem pęka. A jak zaczniesz próbować kleić to na kulce, to znowu będzie za duży luz, bo przecież palcami tego nie ściśniesz, a dostęp do tego, jak już wisi jest trudny. Ja zrobiłem to na zasadzie czarnego cienkiego plastikowego paska zaciskowego (takiego, jakim się kable spina na przykład) nałożyłem troszkę kleju, złapałem paskiem, założyłem jeszcze świeże na kulkę i na tyle, na ile mogłem, to ściągnąłem tym paskiem. I było oke, chociaż żadna rewelacja.

Cytat:
2006-02-06 16:39:20, luka568 pisze:
siemanko Byłem na myjce "ręcznej" samochód czyściótki jak nówka tylko jeden z tych myjkowych frajerów urwał mi cymbałem lusterko wewnętrzne jak pucował tapicer. Moje pytanie jkim klejem najlepiej je przykleić??

1. Kupic nowe lusterko w ASO.
2. Obiazyc myjnie kosztami, przedstawiajac rachunek.

Tak nie mozna ?

tylko ten pajac urawał lusterko przy szybie

witam
jest specjalny klej popytaj w sklepach tylko zeby mial w komplecie podklad do nalozenia na szybe

pozdrawiam

Jest on w takich malutkich tubeczkach-buteleczkach. Troche on kosztuje i lepiej zaplacic wiecej za klej porzadnej firmy niz kupic jakies taniej firmy. Markowy klej dluzej wytrzyma, jest mocniejszy.

pzdr
krzysiek

zamiast kupować kleje, pojedź do kolesi, którzy wymieniają szyby. Ja walczyłem z lusterkiem pół roku różnymi klejami zanim do nich pojechałem. Facet skasował mnie 10 albo 15 zł i trzyma już rok.

dzisiaj skarańcowałem tą bajere
koleś w Hanesco przykleił i jest git
koszt 10 zł ale
zawsze jest ale przy takiej pogodzie jak w LU wilgotności nie dali mi gwarancji że sie bedzie trzymać narzie jest git.
Panowie i Panie pilnujcie cieci od myjek bo myją i psują .....
P.S
moja była przynajmniej za friko