Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lubier OMEGA B Warszawa | 2006-02-07 10:09:28 Witam serdecznie,
Dzisiaj rano bliżej niezidentyfikowany "czerwony" autobus przypierdzielił mi w zderzak tylni zdecydowanie deformując wspomniany element oraz wysyłając w niebyt tylne lewe światło oraz wgnitając lekko lewe tylne nadkole. Mam w związku z tym pytanie... Czy Warszawiacy moga polecic jakiegos miłego Pana który ma doświadczenie w likwidowaniu szkód tego typu, oraz co ważniejsze - jak należy postępować z PZU, żeby na tym interesie nie stracić ??? Mam AC - Autobus niestety się nie zatrzymał, a moja bestyjka uwięziona w korku - więc nawet numerów autobusu nie zdążyłem Zanotować... |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-02-07 10:59:09
Jak to jest mozliwe, ze autobus uderzyl cie w tyl i w ta zime ci uciekl ?? Niepojete dla mnie ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-02-07 11:14:43 nie rozumiem twojego problemu.......jest po fakcie ...
po kolizji nic nie zgłosiłeś więc równie dobrze można powiedzieć że to ci sie przyśniło ![]() teraz możesaz kupić ćwiarteczke i poszukać blacharza a jak masz ac to tylko zniżki stracisz lub nie rób auta i poluj na jelenia który wjedzie ci jeszcze raz w ome wtedy dzwoń po policje ![]() |
![]() lubier OMEGA B Warszawa | 2006-02-07 11:15:24 Mój samochód stał na prostopadłej do przelatującego autobusu. Zostałem bardziej zahaczony niz staranowany ![]() Nie mniej jednak - nie zdążyłem zanotowac numerów... cóż... życie... tom |
![]() lubier OMEGA B Warszawa | 2006-02-07 11:17:33 No to popieprzam po ćwiarteczke ![]() Udało mi się juz znaleźć części - zderzak i lampkę - więc ufam, że "naprawiacz" ze mnie nie zedrze... |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2006-02-07 12:28:07 Dla mnie to też nie pojęte ![]() ![]() Teraz to tylko Ci zostało z własnego AC zgłosić. |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-02-07 14:12:25 Witam Panów i pozdrawiam przy okazji ps. szczególnie Fomina ![]() Na początku informacja to nie Cleber tylko Cleber-kowa pisze teraz (czyli Aga). Odnośnie tej stłuczki to mogę udzielić porady/pomocy. Najlepiej telefonicznie bo szybciej i łatwiej. Od 10 lat pracuje w Kancelarii, która zajmuje się likwidacją szkód komunikacyjnych (odszkodowania, zadośćuczynienia itp. itd.) Więc jeśli macie jakieś pytania to śmiało. Przede wszystkim goń na Policję i zgłoś to i najlepiej jak będziesz miał świadków tej stłuczki. Policja już tym powinna się zająć (czyli szukaniem sprawcy) Oni sprawdzą w MPK jaki autobus miał kurs w tym dniu i o danej godzinie. Ale musisz zgłosić to na policji, aby mieć notatkę. Jeśli zlokalizują autobus to na nim też będą ślady uderzenia. Jeśli można próbować coś robić to szkoda swojego AC ![]() W razie pytań skontaktuj się z Cleberem on da ci namiary na mnie i możemy coś zadziałać w tej sprawie. Pozdrawiam Cleber-kowa [ wiadomość edytowana przez: Cleber dnia 2006-02-07 14:17:00 ] |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-02-07 14:32:57
Heh, no wlasnie, wszystkie skrzyzowania dzisiaj w Wawie tak wygladaly.... |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-02-07 15:45:40 [quote]
2006-02-07 14:12:25, Cleber pisze: Witam Panów i pozdrawiam przy okazji ps. szczególnie Fomina ![]() miło mi miło że mnie jeszcze pamietasz ![]() ![]() ![]() ![]() do zobaczyska wkrótce ![]() kurak już sie pekluje ![]() |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-02-07 15:51:20
Nawet wtedy,kiedy autobus smiga na zielonym a kolega omegowiec, pcha sie na czerownym i nie mogac zjechac blokuje droge autobusowi ? No bo jak inaczej ten autobus mial w niego wjechac ? Przeciez gdyby stal to by facet widzial i sie zatrzymal, zaczal trabic itd. ale na pewno by nie wjechal, na zasadzie "a bo tak, wjade se... nikomu jeszcze dzisiaj nie wjechalem." Wiesz Warszawa, jest duza, ale mogl ktos to wiedziec ![]() |
chudy01 świdnica | 2006-02-07 17:09:56
Nie, Vino nie mialem na myśli jakis patologicznych przypadków. zalozylem ze kolega omegowiec poruszal sie zgodnie z przepisami. |
![]() MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-02-07 17:16:39 tz.,że jak wjedziesz na skrzyżowanie,i nie możesz go opuścić,to każdy może ci przywalić,przytrzeć itp. i odjechać w siną dal ??? |
![]() lubier OMEGA B Warszawa | 2006-02-07 19:01:53 Witam,
Opowiadam ![]() Stałem sobie na ulicy Wałbrzyskiej i wykazywałem sporą chęć skręcenia w prawo w ulice puławską. Co jest zgodne z prawem. Mój samochód w 3/4 stojący na pasach nadal pozostawał na swoim pasie ruchu (w całości) Autobus jadący lewym pasem ruchu - minął mnie (patrz) przejeżdżał swoim pasem i w sumie nie było by problemu gdyby nie sama "końcówka" wyposażona w zderzak, którą jak sądzę zarzuciło.... Stąd też szczerze mówiąc nie za bardzo wiedziałem co mam robić - korek jak jasna cholera, autobus przemknął - ufam, że nawet kierowca nie odnotował uderzenia - bo miało miejsce jakieś 15 metrów od niego ![]() Podjechałem kawałek - i tam gdzie nie tarasowałem przejazdu - przyjżałem się tyłkowi "omesi" oczywiście... Ale najlepsze jest jeszcze przed wami - ze zgrozą stwierdziłem, że 5 dni temu minął mi termin zapłaty 2 raty za AC ![]() ![]() Ot i cała opowieść... wczwartek odbieram części - i do roboty ![]() Pozdrawiam LOB'ową rodzinę ![]() |
![]() GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2006-02-07 19:36:19 Lubier widzę ,że niepłacenie składek to nowa moda!
mnie stłuczka kosztowała 4200zł przywaliłem w fiata sienę (nie wyhamowałem)i na pewniaka chciałem naprawić auto z AC,jakież było moje ździwienie jak ubezpieczyciel przysłał mi pismo,że nie wypłacą AC ponieważ od miesiąca nie zapłaciłem składki a auto było już prawie naprawione! więc nie było innej rady tylko zapłacić z własnej kieszeni pozdrawiam. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2006-02-08 09:06:44
Naprawdę? Taki pewny jesteś? A to to niby co? |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-02-08 10:17:58
No tak nie jest. Na nieszczescie, bo tak byc powinno.... |
chudy01 świdnica | 2006-02-08 10:35:32 Sołtys znam sprawe maystr'a bo czytalem ja kilkakrotnie. O ile pamietasz nie od razu sprawa była rozstrzygnięta sprawiedliwie. Także Ty nie kryłes swojego zdziwienia po wygraniu tej spr:
W przypadku maystr'a było wymuszenie pierwszeństwa przez auto jadące z przodu, ja pisząc to zdanie (jak juz wspomniałem wcześniej) nie mialem na myśli jakiś szczególnych przypadków. Wyjątek potwierdza regułe. ![]() pzdr |