| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-08 00:52:17
Nosz kurde, a nie mozesz skorzystać z wyszukiwarki Było
A jak Ci sie nie chce to przeczytaj ten wątek. Zolti , zamykaj. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-02-08 00:53:16 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-08 01:05:23
Sory, moze troszke za ostro, ale jakbyś przeczytał cały tamten wątek to byś trafił jeszcze na ten. A to juz wyczerpuje temat do końca. Aaaa, i jeszcze na ten. Wyszukiwarka nie gryzie. A poza tym 3 temat w ciągu dwóch tygodni prawie o tym samym, no ileż można. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-02-08 01:07:14 ] |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2006-02-08 01:10:15
Na pewno takie wskazowki podswietlane maja: Martyl, Cezariusz, Hermiii |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-02-08 01:21:06
Faktycznie-niepostarałem się z ta wyszukiwarką-chociaz wpisałem "wskazówka"i nic nieznalazł- a te wątki które mi tu dałeś pierwszy raz widze na oczy a ponieważ jestem w klubie przez rok i prawie codziennie przegladam forum to myslalem ze juz widziałem duzo i taki temat by się przewinął przed moimi oczami-ale sie myliłem
Co do ilości tematów w ciagu 2tygodni to przeciez niemusisz czytac tych wątków które cie nieinteresuja lub nudzą-tytuł napisałem tak oczywisty ze raczej sie nieda tu wejść przez pomyłke Mimo wszystko mysle ze w tych dwóch postach znajde wszytsko co chcialem wiec jesli komus sie chce to moze zamknąć ten watek albo go skasować |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-08 01:38:19 Mnie po głowie ostatnio chodzi szatański pomysł czy dałoby sie do espero założyć takie zegary: Pochodzą z poloneza plusa, obudowa wygląda znajomo, poza dolnym ma takie same mocowania, pozostaje kwestia elektryki, ale tez mysle że do przejścia. A podświetlone wskazówki mają w standardzie
No i mogłaby to być duzo tańsza alternatywa dla naszych zegarów. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-02-08 01:43:57 ] |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2006-02-08 09:57:24
Adam, ale jest mały ma kłopocik: obroty u nas są "tylko" do 7000 a prędkość do 220 km/h - istnieje obawa, że przy 200 km/h odnotujemy zbyt częste zamykanie "budzika" |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-08 13:37:32
Coś za coś, przynajmniej bym obrotomierza nie zamykał |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-08 13:57:42
tak naprawde pytanie sprowadza sie do tego czy mocowanie linki (mam nadzieje ze w poldku tez jest linka szybkosciomierza) jest takie samo i czy wtyki sa identyczne..prawdopodobnie nie jest tak rozowo ale byc moze oportunistyczni konstruktorzy poszli na unifikacje..no i teraz zalozmy ze polczenia elektryczne sa takie same i linka pasuje..wystarczy wziac ten nasz wspanialy interfejs aldl i sprawdzic o ile te zegary przeklamuja..a do poldka zrobic nowe tarcze ze skala wg zyczenia to juz chyba zaden problem
no ale pozostaje ostatnia watpliwosc...czy te zegary obojetnie z jakimi tarczami i jakimi wskazowkami sa ladniejsze od naszych? bo mozna sie urobic po kolana jakims cudem sprawic zeby to wszystko zadzialalo i co? bedziemy jezdzic esperolonezem?? a moze polonesperem?? do przemyslenia )
ale adas..ogolnie to szczwany plan ja ci powiem ![]() |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-02-08 15:02:55 Osobiście wole swoje zegary rodem z Espero
Ale może same wskazówki by podpasiły |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-02-08 16:04:27
|
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-02-08 16:23:41 qbaj
ty sie smiejesz To jest dopiero tjunink anie tam jakies diody ![]() |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-02-08 21:14:26 W polonezie są inne wtyki inne mocowanie linki.. a do tego chyba 7 małych zaróweczek 1.2W 12V poswitlających. U mnie po raz kolejny nawalil predkosciomierz.. wiec dajcie se spokój z przekładaniem zegarów z poldka...daremne... 3 tyg temu spedziłem prawie 3 godziny w polonezie zeby zmienic zarówki podswietlenia i do kontrolek... mało tego... robią sie rózne cuda: na duzych mrozach swieci mi sie kontrolka haka holowniczego (a wogóle go nie mam) kiedys migneła mi check-engine( w dieslu??) ogólnie jakos tych zegarów to KUPA!! przez duze K |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-08 21:49:01 oj kupa nie kupa..nasze sa po prostu ladniejsze..a wskazowki same raczej nie podejda..szybkosciomierz i male wskazniki sa za krotkie a obrotomierz za dlugi (wskazowka) przynajmniej na oko |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2006-02-08 23:01:26 wskazowki wziolem z vectry A , kupilem cale budziki na gieldzie za 20 zl
pod tarcza mi zegarow jest taka przezroczysta pleksa w niej trzeba wypilowac otworki i wkleic diody 3 mm tak zeby swiecily do gory najlepiej zalozyc na diody cos czarnego zeby nie swiecily na boki ja uzylem do tego czarnej koszulki termokurczliwej na licznik i obrotomierz dalem po5 szt zeby w calym zakresie ladnie swiecilo na wskazniki pb i wody po 2 potem to polaczyc do kupy i zaczynas zabawe ze wskazowkami te z vectry od licznika i obrotomierza trzeba podpilowac bo sa za dlugie i ktoras trzeba rozwiercic chya ta od licznika bo trzpien u nas jest grubszy niestety zdjec z tej operacji nie posiadam ale jakby byly jakies niejasnosci to odpowiem na pytania |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-02-08 23:18:39
I komu tu wierzyc ?
|
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-09 07:13:13 Powiem po świńsku. Kiedyś mnie jeszcze rajcowały jakieś rameczki, podświetlenia dołów drzwi itp. itd. Teraz mam to głęboko w d...e. Gdyby w mojej okolicy płynęła jakaś rzeka, to złomiak by tam wylądował. Nie... Nie za to, że się psuje, źle jeździ czy coś w tym rodzaju. Poprostu za "całokształt nie/przyjemności z posiadania auta". |