Szarpanie podczas startu w E36.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem moja beta po dłuższej jeździe zaczyna grymasić. Przy starcie w momencie puszczania sprzęgła silnik niesamowicie szarpie muszę wchodzić na wysokie obroty aby wystartować. Jak odpocznie problem znika. Chyba coś ze sprzęgłem ale co wy na to

Cytat:
2006-02-08 18:05:51, merval pisze:
Mam problem moja beta po dłuższej jeździe zaczyna grymasić. Przy starcie w momencie puszczania sprzęgła silnik niesamowicie szarpie muszę wchodzić na wysokie obroty aby wystartować. Jak odpocznie problem znika. Chyba coś ze sprzęgłem ale co wy na to

u mnie to byl lacznik gumowy walu - nr 1 na rysunku

chociaz nie wiem do dzis czemu to sie dzialo tylko na goracym silniku po dlugiej jezdzie np w korkach.

Mam ten sam problem w 318tds.Fachury od betek twierdzą że to dwumasowe koło zamachowe a to drogi gips.U mnie szarpie tylko na gorącym np.korek ale musi być dobrze zagrzany.Na zimnym spokój nie ma śladów że lipa na gorącym.Tylko na 1 lub wstecznym.Pozdrawiam

Witam,

Miałem podobny problem. Po wymianie sprzęgła szarpanie zniknęło.

Pozdrawiam,

Cytat:
2007-01-24 13:35:00, m_cichon pisze:
Po wymianie sprzęgła szarpanie zniknęło.

To nas pocieszyłeś. Ja też mam ten problem i z tego co słyszałem dużo osób go ma. Mi mechanik mówił, że to właśnie przez sprzęgło, ale narazie olewam, bo szarpie dość sporadycznie i tylko w korkach.

Pozdrawiam.

mialem dokladnie tosamo w e36 ale nie wiem co to bylo bo sprzedalem auto. w korkach i wysokiej temperaturze szarpalo na 1 i na wstecznym, a jak ruszalem z 2 to bylo ok.

na 100% sprzeglo. Kolo 2masowe nawet lekko juz "nadpalone" az takiego efektu nie da ze wzgledu an sprzezyny w nim zamontowane, przeskoki tarczy bylyby zminimalizowane.
Nie polecam czekac!!! Ja zwlekalem z wymiana i mam teraz most do wymiany bo zaczal niemilosiernie stukac od tego szarpania!

U mnie pomogła wymiana tarczy sprzęgła.

Cytat:
2007-01-28 16:33:03, raffat pisze:Nie polecam czekac!!!

Nie mam teraz kasy. Tak w ogóle to ile kosztuje kompletne sprzęgło do E36 316i M43B16 ? I jakie firmy polecacie?

Pozdrawiam.

ROZPOCZĄŁEM TEN TEMAT I GO ZAKOŃCZE --- NA 100% ZA SZARPANIE ODPOWIADA SPRZĘGŁO PO WYMIANIE KOMPLETU W SERWISIE BMW SZARPANIE USTAŁO --- POZDRAWIAM

takie pytanko

Jaki koszt sprzegla i robocizny ??

[ wiadomość edytowana przez: showman dnia 2007-01-31 20:01:24 ]

Koszt robocizny razem z kompletem sprzęgła -- 400 zł

400zł sprzegło z robocizną???????? co to za sprzęgło? może jakaś używka? ja polecamm tylko i wyłącznie firm sachs i nic innego. koszt robocizny to około 100zł plus kąpletne sprzęgło mysle że w granicach 400-500zł sprzęgło. kto chce wymienie taniej hehehe pozdro!