Kto wie czy można włóżyc wtryski np. od Lanosa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do Espero 1,5 V16 z wtryskami siemensa w tym jeden uszkodzony mogę wsadzic wtryski od Lanosa 1,5 V16. Jeśli nie to może ktoś ma do sprzedania jeden wtrys siemensa

Z tego co wiem,to tak. Ale dla pewności sprawdź wygląd części wchodzącej do kolektora ssącego i ilość otworków .

po co zakladasz dwa watki o tym samym?

Teraz wiesz poco są dwa wątki bo na jednym są same zboczki i nikt niewie co można wrazie problemu zrobić ze swoim autem.

dobra..po pierwsze..napisz w tym drugim watku olewajac zbokow jakie masz objawy padnietego wtryskiwacza czyli skad pewnosc ze padl po drugie napisz czy probowales go czyscic/moczyc jesli nie probowales to zrob to zanim bezmyslnie wydasz kase jesli rzeczywiscie na bank nie da sie tego reanimowac to szukaj na allegro albo u kolegow takiego wtryskiwacza i tak jak ktos poradzil porownaj nry katalogowe wtryskow od lanosa z tymi do espero i bedziesz mial odpowiedz..a znalezc wtryskiwacz wbrew pozorom nie jest tak trudno

i niech ktos zamknie ten watek albo sklei z tym drugim

wtryskiwacz lanos 1,5/1,6 nr kat: 17109450

espero 1,5: 5094205602

Ja bym nie kombinował z podmianą

źródło

dlaczego niekombinować z podmianą??
Jesli wizualnie są takie same i mają tą samą omowośc to mozna zakładać,

Cytat:
2006-02-09 18:07:39, Wiktor_ pisze:
dlaczego niekombinować z podmianą?? Jesli wizualnie są takie same i mają tą samą omowośc to mozna zakładać,

Dlatego, że mogą mieć różną wydajność!
Jeśli ten jeden będzie dawał więcej/mniej paliwa niż pozostałe to mieszanka w tym jednym cylindrze będzie zbyt bogata/uboga.
Komputer nie jest w stanie wykrć tego defektu by go skorygować (żaden współczesny silnik nie jest - wymagałoby to osobnej sondy lambda dla każdego cylindra)

ale pomijajac to o czym pisze robert to ja nie rozumiem jednego..czy zostalo gdzies stwierdzone ze nie da sie kupic do espero czy do espero sa drozsze niz do lanosa czy nie wiem jeszcze co..nie rozumiem po co drazyc temat uzycia zamiennika zamiast najpierw sprawdzic czy..wymiana w ogole jest potrzebna a jesli tak to czy mozna latwo i wzglednie tanio kupic wlasciwy wtryskiwacz do espero

jesli sie okaze ze do lanosa sa dwa razy tansze a do tego mozna kupic w budce z warzywami za rogiem to ok mozna myslec ale jak narazie to nic na to nie wskazuje

Kuba.

Jak widać, niektórzy lubią utrudniać sobie życie

Problem wtryskow mam przerobiony od podszewki..

I problem jest ze w DU nie ma wtryskiwaczy Bosha, tylko ch... wie jakie.
Mozna od biedy dopasowac wtryskiz c20ne, ale problemy sa dwa:
1) dziuray w kolktorze dolotowym sa o 1mm wieksze (mozna wsadzic wiekszy oring)
2) wtryski bosha srednio pasuja do listwy paliwowej wiec je trzeba przerobic (czyt. zmasakrowac : albo zalozyc inna listwe..

Ja obecnie mam Bosha 320ccm czyli ok 2 razy wieksze niz seria.
Ale mam jeszcze w odwodzie 420ccm
Jakkolwiek nie ma pewnosci jaka wydajnosc maja wtryski seryjne wiec najbezpieczniej zalozyc orginaly gdyz w przypadku blednego dobrania wtrysku bedzie albo za duzo palil, albo bedize zbyt ubogi co moze w skrajnych przypadkach uszkodzic motor.