Cos wyje ale nie most,nie skrzynia,nie ³ozysko

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam.
Zmienia³em ostatnio podpore wa³u,wyjo³em go,rozczepi³em,za³ozy³em nowa podpore i z³ozy³em znaczac wczesniej aby z±bki na wieloklinie sie zgadza³y.
Po zakonczeniu zabiegu odpalam i jade na próbe.Spoko- podpórka nie stuka zato cos zacze³o wyc.Dzwiek dochodzi jak mi sie wydaje z pomiedzy skrzyni a podpory wa³u.Przed remontem nic nie wy³o dlatego niez³± mam rozkmine co to moze byc???????
Prosze o pomoc.
Pozdro.

Czesc.
Kurcze zaden z Was nie mia³ takiej usterki??????.Prosze o jakie kolwiek podpowiedzi,bo na warsztat mnie narazie nie stac,i musze sam sobie poradzic.
Pozdro.

mo¿e siê nawyje i u³o¿y na swoje miejsce wszystko moze jakie¶ wywa¿enie wa³u siê zmieni³o? ale to niemozliwe raczej

mia³em kiedy¶ co¶ podobnego po wymianie sprzêg³a. dzwiek dobiega³ z okolicy podpory wa³u a wzmaga³ siê w miare nabierania prêdko¶ci. Okaza³o siê ¿e odrzutnik przed ³o¿yskiem podpory wa³u siê trochê przekrzywi³ i piszcza³ . Myslê ¿e i uciebie jest podobna sytuacja. proponejê dobrze zabezpieczyc samochód podnie¶æ na lewarku i (wystarczy jedna strona)w³±czyæ silnik dac trochê gazu bieg i wtedy wiêcej us³yszysz. najwa¿niejsze to dobrze zabezpieczyc samochód ¿eby nie spad³. powodzenia

na 100 % blaszana os³ona ³o¿yska wa³u pêdnego.
Kiedy¶ wymienia³em ³o¿ysko. wszystko z³o¿y³em w porz±dku. po puszczeniu siê 170km/h zacz±³ mi strasznie wyæ (im szybciej jecha³em tym g³o¶niej) tylko poni¿ej 50 km/h by³o dobrze. zacz±³em ¿a³owaæ ¿e siê tak szybko pu¶ci³em. Okaza³o siê jednak (po podniesieniu samochodu i gazowaniu na w³±cz±nym biegu, ¿e ha³as dobiega w³a¶nie z okolic ³o¿yska - blaszka by³a lu¼na i gdy nie nad±¿a³a za obrotami wa³u zaczyna³a wyæ. Mechnik lekko mi j± spawn±³ choæ nie wiem czy powinien.

To mo¿e kto¶ mia³ taki przypadek: zazwyczaj wszystko jest ok i cichutko, ale czasem zazwyczaj jak troche fure popêdze (ale bez szaleñstw) to przy hamowaniu, schodzeniu z obrotów co¶ mi wyje i to ca³kiem nie¼le, dzwiêk dochodzi jakby z przodu z lewej strony.
Czy mo¿e to mieæ te¿ co¶ wspólnego z tym ¿e zazwyczaj na zimnym silniku zaraz po odpaleniu z tego samego miejsca spod machy dochodzi dzwiêk jakby to by³ silnik "snopowiaza³ki" czy innego Bizona a nie BMW??
Pozdrawiam

Czesc.
No w³asnie to jest bardziej piszczenie a nizeli wycie.
To czeka mnie zdjecie wa³u,mam nadzieje ze to bedzie ten odrzutnik.
Dziekuje za odpoowiedzi,jak zrobie to sie odezwe.
Pozdrowka