MotoNews.pl
10 Zmiana języka część II w E39 - 525 TDS, 1997r, lux 2 (134876/0)

Zmiana języka część II w E39 - 525 TDS, 1997r, lux 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No dobrze, każdy z was kazał wracać do tego co było w innych odpowiedziach na temat zmiany języka w bmkach 5, ale moja wersja bmw, jest chyba jakaś inna, ponieważ żadna z metod, które wcześniej były na forum u mnie dalej nie działa.
Mam BMW 5 E39, 2,5 TDS, 143KM, 1997 rok, maks wyposażenie "lux 2", Chcąć zmienić język, wciskałem guzik komputera, a następnie przekręcałem kluczyk do zapłonu, po infomacji "check ok", czekam 10 sekund, wyskakuje mi napis "test 1" zatwierdzam lewym przyciskiem komputera to podaje mi jakieś informacje na temat daty pojazdu, jakiś numerów silnika, nadwozia itp, klikając na "test 2" i zatwierdzając lewym przyciskiem komputera, to się pojawia dyskoteka, wszystkie kontrolki się zapalają, wskażnik paliwa, obrotomierza i prędkościomierza idą na maksymalne obroty i wracają do swych położeń - i tak dwa razy się wszystko dzieje.
"Test 3", "test 4" itd... pojawia się jakieś "lock on" może być "lock 01", lock 02, lock 03. O co w tym wszystkim chodzi? Jak wkońcu mogę zmienić język? Proszę o pomoc, z góry dziękuje.

widze ze dopoki nie dostaniesz linka na "tacy" to nie dasz spokoju...

a temat jest na samym szczycie forum wielkimi literami napisany

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=103727&c=0&f=29

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-02-10 10:50:54 ]

No dobrze, ale po kliknięciu pańskiego linku, to wyświetla mi, że nie jestem klubiczem BMW i nie mogę wejść na tą stronę, mimo iż składałem prośbę by zostać klubowiczem, myślałem, że jak jestem posiadaczem BMW to zostanę zaroszony do tego klubu .

Witam.
Hmmm ja tez nie moge sie dostac pomimo tego ze naleze do klubu...

"data przyjęcia do klubu: 2004-11-28 (441 dni w klubie)
obecny status w klubie: BMW Friend"

PS. i o co chodzi...?

pozdrawiam
Paweł

[ wiadomość edytowana przez: Sztula dnia 2006-02-11 21:51:35 ]

Cytat:
2006-02-11 21:49:14, Sztula pisze:
Witam. Hmmm ja tez nie moge sie dostac pomimo tego ze naleze do klubu... "data przyjęcia do klubu: 2004-11-28 (441 dni w klubie) obecny status w klubie: BMW Friend" PS. i o co chodzi...? pozdrawiam Paweł [ wiadomość edytowana przez: Sztula dnia 2006-02-11 21:51:35 ]

a to cos nie tak, do moderatorow prosze uderzyc w tej sprawie ;]

Zmiana języka w E38 i E39 wg tolo84:

E38:
The right hand button on the instrument
With the ignition key in Position II (radio and OBC on), pressing this button for about 20 seconds gives the next language. Releasing and pressing again cycles thought the languages (ENGLISH-US, ENGLISH-UK, FRENCH, ITALIANO, ESPANGOL, DEUTCH) with wrap around option.

Podobnie jak w e32 tylko ze kluczyk do pozycji 2 (wlaczy sie radio i komputer) i przytrzymac przycisk 20 sek zamiast 10.

E39:
1. Ignition switch in the OFF position.
2. Press and HOLD the right instrument cluster button.
3. Turn the ignition switch to the on position.
4. Wait about 10 seconds. The next language will be displayed.
5. Hold the button until the desired language appears

1. wylaczyc zaplon
2. wcisnac i przytrzymac prawy przycisk komputera
3. przekrecic kluczyk do pozycji "ON"
4. poczekac okolo 10 sekund az wyswietli sie nastepny jezyk
5. trzymac przycisk komputera dopoki nie pojawi sie wlasciwywy jezyk.

Mam BMW 530d ,u mnie też pojawiają się tylko te testy- 1,2,3,4 itd. Myślę że tak na prawdę to nikt nie wie jak to zrobić !

Gdybys napisał sensownie a nie leciał demagogią to pomógł bys sobie i innym!! Nie wiadomo jaką masz tą piątke ale przypuscmy ze E34
Zdublowałem link tylko dlatego ze nie masz praw członkowskich..

mam E39 rocznik 2000

ja również nie mam uprawnień, żeby to obejrzeć.
bardzo proszę o nadanie

Odpowiedz z ostatniej odpowiedzi, (...przypuszczalnie masz E34) chociażby jest napisane w tytule ,że mam e39, i chyba wiem jak wygląda e39 a e34. Po dłuższym naciśnięciu guzika w e39 pojawiają się napisy test1, test2 itp. Gdzie test2 to jest test zegarów i oświetlenia wszystkich możliwości, a co ze zmianą języka?

Cytat:
2006-04-16 00:17:41, zbigniew32 pisze:
Odpowiedz z ostatniej odpowiedzi, (...przypuszczalnie masz E34) chociażby jest napisane w tytule ,że mam e39, i chyba wiem jak wygląda e39 a e34. Po dłuższym naciśnięciu guzika w e39 pojawiają się napisy test1, test2 itp. Gdzie test2 to jest test zegarów i oświetlenia wszystkich możliwości, a co ze zmianą języka?

Proponuje uzywac cytatów.. bedzie łatwiej wywnioskowac do kogo to? Jesli chciałes przytoczyc moją wypowiedz to bezcelowo bo odpowiadałem Ozon-owi..

pzdr