| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-02-10 12:16:23 ja nigdy nie odpinam akumulatora. Kilka razy mi sie zdarzylo, np przy wymianie akumulatora. czasem odpinali mi go w serwisie.
nawet gdy go kiedyś ładowałem prostownikiem to go nie odpinałem... nie wiem jaki tego mógłby być sens... |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-02-10 12:36:07
A w jaki sposób chcesz komputer zaprogramować ?? Przecież on nie ma żadnego programu, któryby się ulatniał po odłączeniu aku. Chyba że chodzi Ci o radio i zegarek .... Odpinałem w espero, w leganzie i nic nie programowałem, bo też nic się nie rozprogramowało. [ wiadomość edytowana przez: n0ras dnia 2006-02-10 12:36:58 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-10 13:05:37 Pomysłowość ludzka nie zna granic!
|
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2006-02-10 13:06:14
wydawało mi się, że ta teoria ostatecznie i autorytatywnie została uznana za błędną..... i takie siupy nic nie dają. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-10 13:32:54
Oj krzychu, Tobie to sie chyba naprawde nudzi w domu że takie pierdoły wymyślasz. Ile razy odpinałeś juz akumulator Chyba że masz taki fetysz że lubisz sobie odpinać akumulator
A po takim odpięciu to tylko zegarek trzeba zaprogramować, nic więcej, więc zbędna zabawa. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-10 13:56:00
No i niekiedy radio... poważna sprawa i kupa roboty |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-02-10 15:12:51 HA HA HA
Śmiejcie się......
Ja tylko pytałem
Właśnie się przymierzam do zakupu nowego akumulatora, bo ten już odmawia życia - oryginał Delcor (9 lat)
Pytałem tylko, bo słyszałem, że po odpięciu akumulatora resetuje się komputer - nawet jest to w poradach zamieszczone na stronie głównej
Później będe przerabiał lampy na przekaźnik i też będe musiał odpiąć akku. Prosiłem o porady a nie nabijanie się |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-10 15:20:15
No i bardzo dobrze że sie resetuje, przynajmniej sie pozbywa błędów z pamięci ulotnej. Komp samochodowy to nie pecet że musisz potem od nowa łindołsa ładować, program ma umieszczony w pamięci nieulotnej i nic mu sie nie ma prawa stać (można to porównać do biosu z peceta). |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-02-10 16:40:02
Dyć jak masz odpiety aku a podlaczone podtrzymanie do kompa to i tak zasilanie jest w samochodzie i i tak moze cos pierdyknac podczas prac jak z normalnym akumulatorem. Program komputera jest zapisany w pamieci ROM, ktora nie kasuje sie po odlaczeniu napiecia. jest jeszcze maly ramik, ktory utrzymuje konkretne umapowanie, pod konkretnego kierowce - ale roznice nie sa wielkie a komp szybko nabiera nowych ustawien po resecie. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-02-10 20:21:09 Ja srednio raz na miesiąc lub dwa odpinam specjalnie aku.. zeby zrobic reseta... pozniej jade na A4 ...kilka rundek od wezła Chorzów do wezła Murckowska i wracam do domu... check nie zapala sie przez jakis czas... i autko fajniej jezdzi... |