Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-02-10 21:39:12 mialem ostatnio robione bebny, wymieniane tam wszystko blablabla, same bebny toczone i takie tam badziewia - reczny slabo dzialal, teraz dziala swietnie, ale dzis jak wracalem z katowicach cos zaczelo stukac. no wiec przyhamowalem, stukanie minelo ale za pare km pojawilo sie juz na stale przy kazdym hamowaniu - im szybciej jade tym szybciej stuka (ale tylko przy hamowaniu), z okolic tylow, forum przeszukane ale glowny problem z tylu to nie stuki a chrobotanie a tego nie stwierdzilem, czy tylko stuki to przeguby czy jak to sie tam nazywa?
na jakie koszty trzeba sie gotowac jesli to sa przeguby? |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-02-10 21:53:06 A koła masz dokręcone??
W zasadzie możemy tylko zgadywać co Ci stuka, musisz sam to sprawdzić. |
![]() MACHA Espero Będzin | 2006-02-13 12:47:22 Ja miałem stuki o których mówisz jak miałem pękniętą okładzinę i ona powodowała cos takiego |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-02-13 15:30:39 Też mi chrobocze w tylnym prawym kole podczas hamowania zimnym autem. Efekt zanika po kilku hamowaniach i "rozgrzaniu" bębnów. |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2006-02-13 16:38:22 Spawdź sposób włożenia samoregulatorów. jeżeli są założone nie właściweie to będzie takie pykanie . Miałem to i przełożyłem te blaszki, pomogło. |