MotoNews.pl

Folie od przyciemniania szyb, ANTYSŁONECZNE - czy stosujecie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Folie od przyciemniania szyb, ANTYSŁONECZNE - czy stosujecie, jesli tak to jakie, pytam w szczególności o takie które nieprzepuszczaja promieniowania i tym samym w jakims stopniu hamuja nagrzewanie sie kabiny, jesli macie to jakie i ile kosztowaly?

dzieki za wypowiedzi

ja mam u siebie w kombiaku zasłoniętą typową częsc dla kombi
czyli klapa i boczne koncowe szyby
wg mnie troche daje to - dodam ze mam bardzo ciemne te folie
mi generalnie chodzilo o ukrycie zawartości przed "okazja czyni złodzieja"
a co do odbijania promieni -(typowego ) to nie wiem

ja ma w moim 3d przyciemnione 2 boczne
normalnie koszt 2 bocznych w zakladzie to okolo 250-300zl
no ale ja kupilem juz takie szybki za 60 zl z przesylka od kolegi SGJ - ktory wylecial juz z klubu

dobrze przyciemnione folia ladnie wyglada chyba sredniej ciemnosci

Sam sobie mozesz zaciemnic, to prawie to samo co połozenie tapety w domu. Ja zrobiłem cały samochod super jasna i po miesiacu zmieniłem na super czarna bo ta jasne nic nie dawała, zadnej róznicy nie było widac..

ja mam u siebie boczne tylne i tylną szybe przyciemnione czarnąfolią za 15zl wygląda jakos w miare, ale za to w lato jak wchodze do samochodu nie ma w nim sauny jak to mialo miejsce zanim przyciemnilem szyby!!

Cytat:
2006-02-12 01:01:18, scanik pisze:
Sam sobie mozesz zaciemnic, to prawie to samo co połozenie tapety ...

Położenie foli to nieproblem, chodzi raczej o samą folie np producenta lub jakąś marke, no i oczywiście typ folii, ponieważ są całe czarne i dziurkowane. i te dziurkowane niby z jakiejs dobrej firmy niewiem jakiej są najlepsze. Pisze "niby", bo tylko słyszałem dlatego pytam was czy macie i jakie?.

iiiiii zapomniałem zapytać, czy niemieliście problemów z policją w czasie kontroli? czy mierzyli wam może światłoprzepuszczalność?

zkładam ciemne okulary, biore laskę ... i psa przewodnika i jakoś to leci

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2006-02-12 12:55:25 ]

a jak to wkoncu jest z przednimi bocznymi szybami i co z tymi atestami - trzeba czy nie

Co do producenta, to polecam najtańszą folię na allegro. W mikołowie jest sklep, gdzie gość m.in. przez allegro sprzedaje. Ja taką folię miałem u siebie i byłem zadowolony A jakby trzeba było zerwać, to nie będzie żal tych 20zł

Cytat:
2006-02-12 13:02:43, porter pisze:
a jak to wkoncu jest z przednimi bocznymi szybami i co z tymi atestami - trzeba czy nie

o ile wiem przednie boczne muszą przepuszczac 70% swiatła. Niektóre patrole mają specjalne urządzenie do mierzenia tej wartości...

a nie wiecie może gdzie mozna zakupić dobre jakościowo folie,jestem z wrocławia może ktoś zna dobry sklep?

Niebiescy tez niesą dokońca fer w stosunku do nas Niby trzeba spełniać jakieś wymogi a co widze tajniackie auto na Będzinie to wszystko poprzyciemnianie z wyjatkiem przedniej szyby

Blacharze przeważnie są nie fer i jak widzą sposób żeby zarobić to spokojnie go wykorzystają, ale słyszałem, że jest coś takiego jak pisemny atest od producenta jakieś "bajki" o ISO 9001 itd itp ale przyciemnianie szyb folią i tak jest chyba "niedopuszczalne"... a jak wy to robicie kiedy was gliniarze złapią i się folii czepiają "...że nie wolno, że będzie mandat, że zapraszamy do poloneza..." co im mówicie ??

JMarkus - ponizej jest namiar na chlopakow od przyciemniania szyb, ale chyba tez sprzedaja folie:

Auto-Styl
ul. Grota Roweckiego 34a
52-219 WROCŁAW
tel. 071/373 01 64
tel. kom. 0601 58 08 73 i/lub 0601 76 47 95
klik
masz tam cennik do wszystkich aut.

a co do gliniarzy, to wczoraj pomykam przez miasto i patrze a tu mondeo odje...ne na maxa. extra felgi, wszystkie szybki czarne na maxa (poza czolowa oczywiscie), spojlerek. wyprzedzam ich , spogladam w lusterko wsteczne a tam 2 panow w kamizeleczkach policji i czapki na kokpicie.

[ wiadomość edytowana przez: maver_79 dnia 2006-06-30 08:58:06 ]

Mnie raz z kolegą zatrzymali jego fiestą z pszyciemnionymi tylnymi szybami na "smołe"
Na pytanie policjanta czy wie ze takie szybki nie są dozwolone odrzekł że on czytał innaczej ze moze tak być wymagane są jedynie lusterka. Wtedy policjant zadal pytanie czy robil sam czy warsztat odpowiedz żę sam i kolejne pytanie blacharza czy jest atest, odpowiedz ze jest policjanta strasznie zmieszała koles ma taka mała naklejke na szybie tylnej i tam pisze atest cos tam naklejki dostał 2 przy zakupie foli na allegro jedna mu zabrałem i też mam
Policjant nas puścił mimo tego żę wczesniej chciał zabrać mu dowód i naliczył 1000 zl mandatu za zbyt duży pasek na przedniej szybie, niebieskie postojówki, brak zderzaka, rejstracje za szybą i zbyt głośny wydech

Kiedyś w maluchu osobiście zdzierałem folie na polecenie niemiłych panów. Jak jest teraz chyba nawet pały do końca nie wiedzą, ale oglądałem w "Drogówce" jak złapali jednego kolesia który bardzo się spieszył za granice to kazali mu na miejscu zdzierać przednie boczne szyby bo w przeciwnym wypadku dowodzi zabiorą