Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
prohti Inowrocław | 2006-02-13 13:14:43 na stronie producenta znalazłem taka informację:
"Świecenie i iskrzenie przewodów widoczne w ciemności niekoniecznie musi być powodem "przebicia" kabla i jego złego funkcjonowania. Specyficzna konstrukcja przewodu powoduje, że powietrze wokół niego ulega silnej jonizacji i występują zewnętrzne wyładowania elektryczne. Takie wyładowania nie powodują porażenia elektrycznego ("przewody nie kopią")." Co o tym myslisz? W tym tygodniu wymieniam świece. CZy może też tak być że przez świece mam przebicia na przewodach? |
fend18 gorzow | 2006-02-13 17:39:09
az tak to sie nie znam, ale podejrzewam ze swieca nie ma tu nic do rzeczy na powstawanie przebic, jest bardzo prosty sposob na sprawdzenie czy sa przebicia, zlap za kabel i sam poczujesz czy jest przebicie czy nie, ale nie polecam zbytnio tego sposobu bo wlosy deba staja po takiej probie |
prohti Inowrocław | 2006-02-13 22:24:43 kupiłem świece BRISK SILVER o zmniejszonej odległości miedzy elektrodami świecy.
uzywanie standartowych świec w samochodzie zasilanym na LPG może objawiać się : w pojazdach mających właściwe napięcie w instalacji występują częste "przebicia" na kablach zapłonowych, aparacie zapłonowym itp., co powoduje wyładowanie wysokiego napięcia poza iskiernikiem świecy i brak zapłonu mieszanki. Ciężko wyczuć czy te przeskoki sa właściwe a palców nie ma mzamiaru podkładac aby sprawdzić czy te przebicia mają w sobie ładunek elektryczny. |