Ciekawostka - zderzaki ZENDER

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... ostatnio swój zderzak musiałem zawieśc do spawania .. i tu okazał sie ZOONK .... nie da się tych zderzaków spawać ... są w całości zrobione z pianki PUR .... tak więc przestroga dla kupujących ... sprawdzajcie żeby były w całości .... naprawa jest możliwa tylko laminatem ..... a ten jaak wiadomo jest kruchy .. ....

co znaczy ze nie da sie pospawać?? ja właśnie uszkodziłem mój i kurde musze go jakoś reanimować!!!! uszkodziłem róg znaczy narożnik przodu pasażera
R A T U N K U

.. seryjne zderzaki mozna jaak najbardzie spawać ..... rzecz dotyczy tylko zderzaków z pakietu stylizacyjnego ZENDER .....

tyż o tym slyszalem....

spawac puru sie nie da..... ale jest specjalny klej ktorym mozna go pokleic bez problemu normalnie jest twardy jak diabli, ale wystarczy go podgrzac i jest mieciutki, plastyczny i smialo mozna go tak ulozyc zeby spawany element nie popekal na nowo. kiedy ostygnie(pare chwil) robi sie znow twardy jak kamien

tez juz sie o tym przekonałem ze sie nieda spawac.
PS liked masz moze nazwe tego kleju i jakis namiar gdzie go mozna kupic??

Cytat:
2006-02-13 10:00:51, fryszard pisze:
tez juz sie o tym przekonałem ze sie nieda spawac. PS liked masz moze nazwe tego kleju i jakis namiar gdzie go mozna kupic??

można to łatwo poklepić również żywicą z matą szkalną

.... jak masz painkę PUR mocno sprężoną to pod wpływem temperatury sie kruszy ..... ja nie chce eksperymentować na swoim zderzaku .... swój mam poklejony mata i żywica .... tylko jest problem przy zakładaniu .... pęknięcia mam w narożniku ... a zderzak żeby założyć trzeba odgiąc ....

[ wiadomość edytowana przez: SwIeTyY dnia 2006-02-13 10:14:53 ]

to ze zywica to wiem narazie tak robie
PS miłosz jak chcesz to ja mam pare kawałków zendera na których mozesz poeksperymentowac

... teraz to jush zderzak mi sie maluje ..... nie moge sie jush doczekać jak bede miał auto ... mam dośc komunikacji publicznej .... a swoja droga info o tym że posiadasz takowe części może się przydać .... w razie jakiegoś małego .... tfu tfu tfu ....

a przy okazji wart polecenia jest NOVOL Zestaw Reparacyjny.

ja mam dokładke na przód która jest potrzaskana i ktoś nawet kiedyś próbował doklejać brakujący el. ale odpadł, też pytałem i nic sie tego nie ima dobrze pozostaje jezdzic z potrzaskanym albo wymiana...