Hyundai - ale radioodtwarzacz ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Świadomie pytam zwolenników marki Hyundai:
czy pomysł uzupełnienia auta (pozbawionego radia) w radioodtwarzacz Hyundai jest dobry czy zły?
Są to niedrogie modele, niektóre drogie ale ambitne, a firma nie jest "trzecia palma od lewej".
Czy renome marki z samochodów można odnieśc na audio?
Czy szukać czegoś innego.
Nie bez znaczenia jest nie nadmierny bajer na wyswietlaczach, kolorach itd - niech to bedzie spokojne.

ja mam odtwarzacz Hyundai CD-ogólnie beznadzieja,kiepsko gra,radio czasami wogóle nie odbiera,wszystko jest seryjne,we wcześniejszym miałem JVC i bez porównania było lepiej,jak się ociepli to zmieniam na tamto.Jeden plus oryginalnego to że zamontowane na stałe,nie wyciągane,bez panela itp.

Jeżeli chcesz renomę marki szukac w radiu to znajdź sobie coś lepszego (nie bedzie zbyt trudno). Dobra rada to kupić coś prostego ale firmowego typu panasonic, jvc, pioneer.

fakt, sprzęt hyundaja nie będzie kusił zbytnio złodzieja (tak myślę). nie wiem czy masz na myśli stare używane sprzęcidło-odtwarzacz Hyundaja z drugiej ręki czy nowy produkt tej firmy (czyli zakup w salonie, jesli dostępny). nowego H bym nie kupował (zwłaszcza po wypowiedzi Kolegi z CD-kiem). okazyjnie używany w dobrym stanie może już bardziej. Generalnie chyba tak zwane fabryczne 'radia' producentów samochodów nie są najlepsze i lepiej raczej kupić coś z typowych producentów jak sony, kenwood, philips,itd. miałem sony, kenwood (stare kaseciaki ale dobrze grały) i byly niezłe. ostatnio po osłuchu 'prawie' kupiłem sony z cd (mp3) chyba cdx2020 albo 2030 czy coś takiego (za około 450 zl w mmarkt, z panelem). jednak chyba w obawie przed 'kradziejami' sie wstrzymalem i czasowo włożyłem starego philipsa jeszcze z malucha (same radio bez kasety z około 79 roku). i powiem ze dzwięk tego Dziadka powala głębią i pięknym basem poprzedniego kenwooda i sony (były czyste, płaskie i za sterylne pod względem dźwięku). Czyli stare nie znaczy że do niczego .
podsumowując-H bym nie brał.

na panel też jest rada,można przerobić na kieszeń i wyciągać całe,ale te nie jest zbyt wygodne,zresztą to chyba kiepski argument bo jak sobie pomyślisz,że możesz wymieniać zamki albo szybę oraz będziesz do tyłu o radio to chyba lepiej je wziąść ze sobą.

...jak chcesz mieć radio hyundai to jedyne rozsądne pojawia się czasem na allegro, cd z wejściem usb do pendriva...bardzo fajna zabawka jak masz mp3 playera to go fajnie wykorzystujesz w aucie bez dodatkowych kabli przejściówek itd IMHO naprade ciekawe rozwiazanie kosztowało to coś ok 400 zeta.......ale to dla tych co im jakość mp3 odpowiada.... Jak chesz zeby to grało przyzwoicie kup na wtórnym blaupunkta za 300-400 zł mozesz znaleźć naprawdę dobry sprzęt, za 500-700 topowe modele klik me.

ja nosze radio ze soba, mam kieszen z podtrzymaniem

i uwazam ten sposob za swietny
co prawda czasami malo wygodny ale plecaczek mozna wziasc i nie ma problemu

i wiemy ze nam nic nie rozwala

Powiem tak: ja bym radia H nie kupował ...

Cytat:
2006-02-13 16:14:59, nakedbike pisze:
ja mam odtwarzacz Hyundai CD-ogólnie beznadzieja,kiepsko gra,radio czasami wogóle nie odbiera,wszystko jest seryjne,we wcześniejszym miałem JVC i bez porównania było lepiej,jak się ociepli to zmieniam na tamto.Jeden plus oryginalnego to że zamontowane na stałe, nie wyciągane,bez panela itp.

Seryjne nie tylko u Hyundaia z reguły jest do kitu, nie ma MP3 albo kosztuje straszne pieniądze.
Ja ostatecznie zdecydowałem się na coś takiego
CR946
ale można również poprzebierać
Inne Hyundaie
w tym takie z USB lub DVD
I jeszcze jeden

CRM 1053 SU

[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2006-09-04 11:47:37 ]