Prosba o fotke aparatu zaplonowego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Bylem dzisiaj na hamowni, zeby zobaczyc jak dziala silnik po zlozeniu. Silnik ma dopiero 100km zrobione wiec nie katowalem go zbytnio i mierzylem moc do 5000 obrotow.

Wyplulo 260Nm przy 3500 obrotow co wyglada pozytywnie jako iz doladowanie na czas docierania jest lightowe (0.4bara), natomiast moment zaczal juz spadac. Wyglada na to ze sa jakies problemy z napelniamiem cylindrow wynikajace iz moj walek ustawiony jest jakos (zrobilem sobie regulowane koleczko )
Widze ze jest zle poniewaz jak ustawilem poprawny zaplon to prawie braklo zakresu regulacji aparatem

Na razie nie mam czasu zeby sciagac pokrywe rozrzadu i bawic sie koleczkiem dlatego bardzo bym prosil dobra duszyczke, ktora ma 1.8 alb 2.0 o zamieszczenie fotki silnika z przymocowanym aparatem zaplonowym. Tak zeby mniej wiecej widac bylo jego ustawienie. Chce sie upewnic jak bardzo walek mam przestawiony.

Mam nadzieje ze docieranie pojdzie sprawnie i niedlugo sie pochwale wykresem przy 1 barze i fotkami jak to teraz wyglada.

Pozdrowienia
Jadzwin

U mnie zapłon jest przyśpieszony na ok. 17*.
Motor 1.8 L.

Dzieki.. Widze ze jednak nie mam zbyt mocno przestawionego walka. Wiec pewnie dalsze boje z hydraulika w glowicy nasz czekaja..

Pozdr
Jadzwin