Czym przyciemnić tylne klosze ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Często widuje jakies świetnie przybajeżone wózki, mnie na to nie stac ale słyszałem że jest jakaś farba w spreju do malowania kloszy może wiecie ile to kosztuje jak jest z trwałością i ewentualnie gdzie tego szukać ?? A może ktoś z praktyki udzieli mi instrukcji jak sie zabrac do lekkiego (zgodnego z przepisami) przyciemnienia świateł z tyłu.
WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH KTÓRZYB ZECHCĄ MI POMÓC.

Odradzam malowanie. Jak się pieski przyczepią to możesz dowód stracić a to do przyjemności nie należy......

DZIĘKI ZA OSTRZEŻENIE ale jeśli nie malowanie to co ???

Mnie się podobają jakie są ale to rzecz gustu.

WITAM
Jest do tego specjalny spray kupisz go w kazdym lepszym sklepie samochodowym koszt ten którego widziałem to 68 złoty, za jeden pojemniek wielkości dezodorantu.
Pozdrawiam Bialy_1987

MALOWANIE TYLNYCH KLOSZY I PRZEDNICH MIGACZY STANOWCZO ODRADZAM ( NIE ZGODNE Z PRZEPISAMI), MIAŁEM PRZYCIEMNIONE KLOSZE ALE TYLKO DO MOENTU KIEDY NA ZLOCIE NA CARGO PANOWIE W NIEBIESKICH FRAKACH CHCIELI MI ZABRAĆ DOWÓD REJESTRACYJNY. JEŻELI CHCESZ PRZYCIEMNIĆ MIMO TO LOKIER SPRAY, NAKŁADAJ TYLKO JEDNĄ WARSTWĘ JAK NAKŁADASZ DWIE TO ŚWIATŁA MOGĄ BYĆ NIE WIDOCZNE. NA PRZEGLĄDZIE MOGĄ SIĘ CZEPIAĆ. POMYŚL ZANIM TO ZROBISZ !!!!!

Jak przyciemniać? Najlepiej wogóle! Ja sie zastanawiam jak zrobić, żeby mocniej świeciły, a nie gorzej!

Jeżeli chcesz zmienić stylistycznie lampy to kup białe! Wyglśdają i świecą świetnie!

Witam . Mam poldka '88 (a więc stare lampy) i przyciemniłem mu tylne (narazie )lampy jakiś rok temu i nie miałem z tego powodu przykrości ze str. niebieskich panó... . Klosze pomalowałem spr.o nazwia Motip ok.16 zl za butelke, a dodatkowo wnątrze lamp wykleiłem samoprzylepną folią alu (jak lustro), i lampy świecą mocniej przez przyciemnione klosze . Aha , zaznaczam ,że nie pomalowałem odblasków!!!

Pozdrawiam ze Środy Wlkp
OLI_74

Dax, masz odp. na to jak zrobić by świeciły lampy mocniej...

Wielkie dzięki panowie, spodobał mi sie pomysł wyklejania wnętrza kloszy już gdzieś słuszałem pozytywne opinie na ten temat wolną chwilą coś wyprubuje. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie

pytałem w jednym miejscu o samoprzylepną folie odblaskową ale facet powiedział że to mi sie stopi jak ją w kloszu przykleje i obawiam sie że mógł mieć racje a pozatym miał tylko w kawałkach 0,5na 3 metry

GASS, ten facio co ci mówił że folia sie stopi , to chyba jakiś bałwan .... Jak może się stopić skoro żarówka nie ma aż tak dużej mocy...Ja jeżdże cały czas z włączonymi światłami i jakoś lampy są całe . Folie taką kupiłem w skl. z farbami, tapetami itp. odcinając ją z rulonu (ok.12m) o szer. ok. 0,5m i dł. 2m (ok. 9,80 zl za metr), gdyż będę jeszcze robił "chromowane ramki" naokoło okien ( jak np. ma BMW ). Poza tym wykleilem nią trochę konsoli - niebawem będą zdjęcia to sam zobaczysz . I jeszcze jedno, sprubuj a sam sie przekonasz .

Pozdrowionka ze Środy Wlkp.
OLI_74

[ wiadomość edytowana przez: OLI_74 dnia 2002-07-17 20:30:01 ]

A ja dzisiaj pomalowałem sobie tylne klosze (pomarańczową część) na czerwono - sprayem transparentym, teraz wyglądają o niebo lepiej

Tak, GDA, spreje do kloszy są też i w innym kolorze np, czerwonym i niebieskim pod nazwą Motip. Ja chciałem mieć czarne to mam czarne .Widziałem w kilku poldkach caro jak miały pomalowane pomarańczowe części na czarno - też nieźle wyglądały

Pozdrowionka ze Środy Wlkp.
OLI_74
PS. Teraz można je (lampy) zobaczyć bo wysłałem ją do Klubu...

[ wiadomość edytowana przez: OLI_74 dnia 2002-07-20 18:46:15 ]

La machnąłem całe na zielono - pod kolor budy
Najśmieszniej wyglądają lampki wstecznego
Z gliniarzami nie miałem problemów
Polecam spray Macota w butlach 0.5 litra za 24 pln-y

Pomalowałem pomarańczowe części na czerwono całkiem fajnie wygląda, przynajmniej są inne mam nadzieje że niebiescy nie będą sie czepiać Pozdrawiam

Witam. Wnętrze można też wykleić folią aluminiową od np. pakowania kanapek . Ma się pewność, że się nie stopi.
A co do malowania to według przepisów muszą świecić się na odpowiedni kolor a klosze mogą być jakiekolwiek.
W necie na stronach F&F jest zdjęcie Poloneza, którego tylne lampy wyglądają jakby były lakierowane razem z nadwoziem.
Pozdrawiam

Paweł ADMIRAŁ Turant

[ wiadomość edytowana przez: Admiral dnia 2002-07-25 19:31:59 ]

Daleko nie trzeba szukać :

widziałem tego Poloneza w Gdynii na spotkaniu w lipcu, ale nie zapytałem się właściciela czy nie ma problemów z tak pomalowanymi lampami?

Witam. GDA- też miałem na myśli tego PN i doprawdy nie wiem jak to to zrobiono by lampy świeciły swoim kolorem i na dodatek widoczym światłem.... . Jak spotkasz tego właściciela to zapytaj się o szczególiki.... ....

Gass, jednak się zdecydowałeś pomalować? Całe czerwone też są extra , ja nawet widziałem część pomarańczową pomalowaną na czarno razem z listwą ozdobną pomiędzi lampemi ( jeśli takowa jest , nawet nie fabryczna )i też super ma wygląd...

A ja właśnie tak pomalowałem na czarno i świetnie wygląda, kierunki i pas biały miedzy lampami (w Plusie) i jeszcze żaden niebieski się nie przyczepił

BADY

[ wiadomość edytowana przez: BADY dnia 2002-07-26 11:46:05 ]

jeski pomalujesz klosze wtedy swiatla tracą homologacje i jak pieski sie czepia to mozna wyladowac na przegladziku

klosze mozna jeszcze przyciemnic damskimi rajstopami naciagajac je na klosz, kumpel tak zrobil gliniarze ogladali i stwierdzili ze dosc jano swieca a jak nie to mozna szybko usunac

Całkiem nieżle wygląda kombinacja z niepomalowanymi wstecznymi-cały klosz na czerwono. Ja malowałem góre, czyli kierunek plus ramkę na około wstecznego dwa razy, po wyschnięciu cały klosz jeszcze raz. Efekt nie najgorszy, a przy sprawnej elektryce widoczność dobra. Od półtora roku-około 6 policjantów i żaden jeszcze słowa nie powiedział! Na przeglądzie też bez problemów. Spray Motip.