| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kair Omega MV6 Warszawa | 2006-02-16 00:17:41 No własnie. Obiaw jest taki: jeździłem sobie spokojnie na letnich oponach, przyszła zima, opony letnie okazały się łyse (szczególnie z tyłu ) i postanowiłem zmienić je na zimowe. Tu akcja przyspiesza: po zmianie opon auto ściąga. W którą stronę? - zapytacie..... Ano różnie - raz w lewo, raz w prawo w zależności od tego, w którą stronę przed chwilą mocno skręcałem. Jeśli skręcałem np. w prawo na światłach to potem ściąga mnie w prawo i analogicznie jest w drugą stronę. Co jest grane? |
omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-02-16 07:17:32 Raczj stawiałbym na układ kierowniczy/zawieszenie, geometrię niż na same opony.
Pozdro, maks |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2006-02-16 07:35:43 a ja stawiam na złe zchowanie się opon w koleinach, po skręcie wjeżdżasz lewą lub prawą stroną samochodu w koleinę i ściąga....??
...albo kierownica nie wraca samoistnie do pozycji na wprost??(ale to chyba byś sobie skorygował podaczas jazdy?) |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-02-16 07:59:00 a może tulejki wahacza plus zbieżność?? |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-02-16 10:14:48
Stawiam na Tolka Banana
Bo chyba nie założył zimówek szerszych niz letnie? |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-02-16 10:34:08 A co to znaczy "ściąga" ?
Ze po skręceniu jak jedziesz na wprost to ściąga ? Czy jak skręcasz to ci tył ściaga i poprostu latasz sobie bokami i z kolegów boki zrywasz, jak sie produkuja na temat kordów, tulejek, zawieszeń innym elementów ![]() |
Kair Omega MV6 Warszawa | 2006-02-16 19:17:28 jak dodaję gazu i mam skręcone przednie koła to ściaga mnie strasznie i taki jakiś dym sie wydobywa z tyłu auta
Nie, nie żart oczywiście. Kolega Janusz chyba ma rację: ciche bloki vel silentbloki. Pozdrawiam i dziękuję, Piotr |