MotoNews.pl
10 Rozrusznik nie odbija po zapaleniu (135690/45)

Rozrusznik nie odbija po zapaleniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w opisie jak zapale silnik to rozrusznik odbija mi dopiero po paru sekundach. czy to wina stycznika

sprawdź stan sprzęgiełka bezwładnościowego, jest to część bendixa, w sumie to zobacz czy wszstkie części są niepopękane i w miare nie zasyfione.

zacina się (wysechł smar) na tej zębatce slimakowej(czy jak ja zwał) po której bendix jest wysuwany i chowany ruchem obrotowym. Jak rozbierzesz bedziesz wiedział o czym mówie. Nasmarowac dobrym smarem grafitiwym i po problemie.

tak jest dobrze kolegi mowia, mialem to samo i juz jest ok

Zrob to w miare szybko . . bo jak ci sie zawiesi Raz A Dobrze , to tak jak w moim przypadku mozesz nie zdazyc nawet do mechanika dojechac bo rozladowalo mi aku w ciagu 20min . .

Cytat:
2006-02-17 09:40:18, taxi pisze:
Zrob to w miare szybko . . bo jak ci sie zawiesi Raz A Dobrze , to tak jak w moim przypadku mozesz nie zdazyc nawet do mechanika dojechac bo rozladowalo mi aku w ciagu 20min . .

Zawsze można w awaryjnej sytuacji spróbować pierdyknąć rozrusznik jakimś ciiężkim tempym narzędziem, może odpuści. Ewentualnie wozić ze sobą klucz do klem, 10 chyba, niepamiętam.

Cytat:
2006-02-17 10:09:49, Janek-S pisze:
Zawsze można w awaryjnej sytuacji spróbować pierdyknąć rozrusznik jakimś ciiężkim tempym narzędziem, może odpuści. Ewentualnie wozić ze sobą klucz do klem, 10 chyba, niepamiętam.

Mozna Mozna . . oczywiscie
Ja nie mialem tej przyjemnosci . . stukanie, pukanie nic nie dawalo, zawiesil sie na amen . . rozruch chodzi non-toper . . klucza nie mialem

Sprawdz bendix, to raczej jego wina