MotoNews.pl

Reflektory przednie bmw

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakupiłem samochód z niemiec bmw 316 e-36, pojechałem na przegląd i okazało sie że świstła mają złe konty i zamiast oświetlac prawąstrone jezdi swiecą na lewy pas.diagnosta stwierdził ze są angielskie lampy i nie wiedział co z tym zrobić. da sie to jakoś przestawic

Ale jaja.
Naprawdę, a jak podjedziesz do ściany to rzeczywiście tak jest?
Snop światła podnosi się do góry z lewej strony, a po środku poziomo?

Przy reflektorach sa srubki do regulacji konta swiatla, wystarczy pokrecic i przestawic reflektory.

Nie do końca tak, światła na angielkie rynek są lustrzanym odbiciem tych na starm kontynencie. Mają inną budowe szkła i kręcenie śrubami nic nie da. Najłatwiej będzie kupić same szkła reflektorów i je zmienić. Ale tak miedzy nami, to ja osobiście miał bym to gdzieś, ustawił bym je na tyle ile się da i tak jeździł.

A ja bym tak nie jezdził bo raz to twoje i innych bezpieczenstwo (oswietlanie prawego pobocza) a dwa to bedziesz najnormalniej w swiecie oslepiał nadjezdzajacych z przeciwka ... nio chyba ze lubisz jak co drugie auto swieci ci długimi
Swoja drogą to cos nie tak?! jak auto przechodziło przeglady w niemcowni? do łapy? eee

No jezdzić takim autem to się naprawdę nie da.
Ta opcja odpada.

Jeżeli jest tak jak piszesz ......... a zreszta po co cię bedę martwił.
Może sie jednak diagnoście coś majgnęło. Mnie na przeglądzie powiedział,że coś stuka we wspomaganiu

Tylko,że ja nie mam wspomagania

heheh dobre
Nio no az tak mu sie nie mogło pomieszac z tytm widmem

A co do wspomagania to moze miał na mysli poprostu przekładnie czy cus.. a jakis zakrecony był..

No mechanik diagnosta to powinien umieć nazwać właściwie przekładnie.
No to dorzucę, ze reflektory chciał regulowć tymi uchwytami co wyjmuje się żarówki od postojowych(E30), ale mu nie szło i sobie odpuścił.

brawo!! a potem sie dziwisz ze nie odróznia....

To u mnie próbowal regulowac reflektory od strony komory silnika, ale tez mu nie szlo i stwierdzil ze zapieczone sruby. Ale to dobry mechanik bo nie czyni mi problemow z przegladem i nawet nic za to nie bierze. Place tyle co normalnie za przeglad

Cytat:

To u mnie próbowal regulowac reflektory od strony komory silnika, ale tez mu nie szlo i stwierdzil ze zapieczone sruby. Ale to dobry mechanik bo nie czyni mi problemow z przegladem i nawet nic za to nie bierze. Place tyle co normalnie za przeglad

No akurat w E30 to by miał racje.

Cytat:
2006-02-19 20:50:21, Jarek1234 pisze:

A jak inaczej mial by je regulowac jak nie od strony komory silnika???

Od zewnątrz wklada sie srubokrecik krzyzakowy przez adrapke oslaniajaca wokol reflektora