| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2006-02-18 18:52:04 Wrocilem na forum po dlugiej nieoobecnosci z powodu braku czasu..
i wrócilem znów z problemem
Otóż jadąc dziś nagle uslyszalem jakby dźwiek puszki po prawej stronie auta..taki zminiejszony efekt ciągniętego tłumika było to o wiele cichsze.. Myslalem ze jakas puszka albo cos podobnego sie przyczepilo..ale nie..dochodzi to chyba z prawego kolo przedniego..jak mialem przegląd to powiedziali ze trzeba bedzie zmienić przegub..a ja sie troche opieprzam z tym Czy może to byc z tym związane??
[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2006-02-19 22:01:15 ] [ powód edycji: korekta tytulu ] |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-02-18 20:11:04 moze masz wydech na łaczeniu poluzowany? |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-02-18 21:36:21 Przegub tlucze przy skrecani czy przyspieszaniu. Przy rownej jezdzie nie pownien chyba... A nie obciera nic? Np. oslona tarczy ham., czy samo nadkole?
no i obejrzyj uszczelke pod dwururka, jesli mowa o wydechu. |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2006-02-19 21:57:29 To nie stuka jak przegób tylko ,,szumi puszkowo'' A tak to chyba musze obejżeć układ wydechowy bo ten szum zachęca do skłonienia się ku teorii wydechu bo jest bardzo podobny tzn.. W klimacie wydechu... Chyba rozumiecie o co mi chodzi |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-02-19 22:30:52 Witam
Marchewa, a nie lepiej obejrzeć, posłuchać, pokołysac autem, spróbowac czy dzieje się podczas jazdy na luzie, czy podczas jazdy na biegu?.. na równym czy na wybojach?... sorki, ale nikt na odległość za Ciebie tego nie zdiagnozuje, jakby mi coś tak paskudnie stukało, już dawno bym to sprawdził, choćby ze strachu ze coś się zaraz urwie... Jedyne co mi przychodzi do głowy w związku z takimi stukami, to albo jakaś blaszana osłona wydechu, albo urwana puszka katalizatora??, bo jesli to zawieszenie, to już bym się bał na Twoim miejscu. |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2006-02-20 17:23:27 jak ja mialem poluzowany to nie buczal tylko wlasnie tluk sie jak puszka ![]() |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2006-02-20 18:32:41 Tak szczerze to nie mialem jeszcze czasu tego dokladnie obejżeć. W sumie to boje sie ruszać autem Jutro wszystko obejże i spróbuje się domyśleć co to...to coś burczy troche w czasie jazdy i wzmacnia się przy dodawaniu gazu..niezaleznie od zakrętu czy wybojów. Na dodatek slychać to tylko jak jade troche szybciej tzn jak parkuje delikatnie to nie |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2006-02-20 21:00:07 Witam,
mialem tak podobnie w lecie.. na zwirkowej drodze.. wpadly mi jakies syfy kamyczki male pomiedzy oslone tarczy hamulcowej i tak zezalo przerazliwie balem sie ze kolo mi sie urwie ale po paru km przeszlo... wiec popatrz dokladnie do kola co tam jest..
Pozdrawiam |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2006-02-25 11:49:42 witam..dzis oblookalem koło..nic tam nie widzę..żadnych żwirów w osłonie tarczy, żadnego nadkola co by zaczepialo. Zauważylem natomiast że pojawia sie to przy dociśnięciu hamula potem znika a potem znów albo się trzyma dźwięk cały czas . Jak stane i rusze to albo brzeczy albo nie. Bardzo losowo. Natomiast wyczówam ze moze miec to cos powiązane z hamulce. Albo to autopodtekst
Chyba jescze dokładnie obejże układ wydechowy... [ wiadomość edytowana przez: Marchewagce dnia 2006-02-25 11:50:19 ] |
![]() Koz3r SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf MK3 GTI 2.0 ... Białystok | 2006-02-25 12:20:12 a moze tylne kolo .. spadl reczny albo okladziny .Kiedys jak mi spadl reczny to tak mialem |
Marchewagce SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara Gliwice | 2006-03-02 09:41:51 U mnie to dochodzi najprawdopodbniej z osłony tarczy hamulcowej. Musze tam zajżec jeszcze raz. Od 3 dni nie odezwalo sie to ani razu |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2006-03-02 10:58:21 Urwie się to będziesz wiedział co - stara Ładowska zasada ![]() |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-03-02 19:46:26 OT - Cześć Hennos!!! Kope lat! |
marcinjo SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara LPG Łęczyca | 2006-03-03 08:42:48 Tez slyszalem u siebie taki cholernie glosny dzwiek jakby Lada jechala . Zdjalem kolo, podwadzilem srubełkiem osłone tarczy na doslownie pol milimetra i luzik.
Ciao |