[i]mehanizm zmiany biegów na linki do szja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o informacje związane z mehanizmem zmiany biegów na linki do malczana ,szczególnie dlamnie są ważna foty

sjp.pwn.pl

dzięki Kobzacz alew oco chodzi

Cytat:
2006-02-19 13:41:14, kubaso pisze:
Proszę o informacje związane z mehanizmem zmiany biegów na linki do malczana ,szczególnie dlamnie są ważna foty

wjedż sobie padaką na kanał i będziesz wszystko widzieć!!

a nie precyzujesz tak lipnie post

w maluchu biegi są zmieniane za pomocą wodzika i lizaka a ja chce to przerobić na linki czy trudno to zrozumieć?? i jeśli ktoś ma tak zrobione to chciałbym wiedzieć jak to zrobił...

przepraszam za byki w temacie

Po pierwsze wszystko da się zrobić bez wyjątków
Po drugie podaj jeden powód chociaż dlaczego chcesz przerabiac taki prosty i w miare bezawaryjny układ jakim jest lizak (a jeszcze jak jest skrecony w srodku to juz wogóle nie ma sie co zepsuć) pomyśl linki co najmniej 2 do tego kilka dzwogienek które bedą przekręcały wybierak moim zdaniem niesamowita herezja i zajebista awaryjność rozwiązania no chyba że to taki kaprys.

bez wątpienia bezawaryjny nie zamieżam sie sprzeczać ale taki mechanizm widziałem już w szyowozie a chcieałbym przerobić dlatego że mam za wysoko fotel a niemoge go obniżyć przez to ze pod fotelem przechodzi wodzik mechanizm na liki jest w sejczento 900 i są dwie linki sam drążek można zaadoptować ale chodzi mi bardzeij o mocowanie przy skrzyni ale jeśli ktoś ma inny pomysł na rozwiązanie tego problemu byłbym zaszczycony gdyby go podsunoł

Mysle ze Kubaso chce zastosowac linki nie w Maluchu tylko w Szayowozie. Jednakze nawet tam mozna zastosowac normalny mechanizm zmiany biegow, nalezy tylko zastosowac 2 przeguby cardana zeby zlamac mechanizm pod katem do skrzynii.

Jezdzilem raz Szayowozem ze zmiana biegow na linki i bylo to raczej kiepskie rozwiazanie; przede wszystkim totalnie nie bylo czuc ani widac na lewarku na jakim biegu auto sie znajduje, zmiana biegow byla bardzo nieprecyzyjna.

Dzięki to raczej daruje sobie to rozwiązanie skoro tak mówisz.Jeszcze pomyśle nad rozwiązaniem tego problemu dziki jeszce raz za rade

Cytat:
dlatego że mam za wysoko fotel a niemoge go obniżyć przez to ze pod fotelem przechodzi wodzik

no musze przyznac jest to dosc konkretny powód